αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε απλά πράγματα που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι κάθε ημέρα

Πέντε απλά πράγματα που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι κάθε ημέρα

Η ευφυΐα δεν έχει να κάνει μόνο με τα βιβλία που διαβάζεις ή τις σπουδές που έχεις. Αντίθετα, η ευφυΐα βρίσκεται στις καθημερινές μας ρουτίνες και στο πώς χειριζόμαστε τη ζωή μας μέρα με τη μέρα. Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι θα μπορούσατε να κάνετε διαφορετικά για να είστε… πιο έξυπνοι, τώρα θα δούμε μερικές απλές συνήθειες που μπορείς να βάλεις στο πρόγραμμα σου.

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται ένα έξυπνο άτομο, πιθανότατα φαντάζονται κάποιον με υψηλό IQ και μια τεράστια στοίβα βιβλίων. Η αληθινή νοημοσύνη έχει να κάνει περισσότερο με το πώς χειριζόμαστε τον εαυτό μας καθημερινά.

Ίσως το έχετε ακούσει σαν συμβουλή: Αν θέλετε να κάνετε μία ουσιαστική αλλαγή στη ζωή σας- πρέπει να κοιτάξετε τις καθημερινές σας ρουτίνες. Προσθέτοντας μικρές, υγιείς βελτιώσεις στην καθημερινή σας ρουτίνα, μπορείτε και εσείς να δείτε τα οφέλη και να βελτιώσετε την ευφυΐα σας, λέει το αμερικανικό awarenessact.com. Και παραθέτει 5 απλές συνήθειες που έχουν οι έξυπνοι άνθρωποι και μπορείς να τις «αντιγράψεις».

1. Έχουν μια ρουτίνα. Κανείς δεν μπορεί να παρακολουθεί τα πάντα συνεχώς – αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι η ύπαρξη και η τήρηση ενός προγράμματος κάνει τη μεγάλη διαφορά. Φτιάχνουν μία σταθερή ρουτίνα και έτσι μπορούν να διαχειριστούν τις καθημερινές τους εργασίες και να παραμείνουν στο πικ τους όσο το δυνατόν περισσότερο. Δες εδώ την πρωινή ρουτίνα του Richard Branson. Είναι ίδια εδώ και 50 χρόνια.

2. Δέχονται την εποικοδομητική κριτική. Οι έξυπνοι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι δεν είναι τέλειοι. Όταν κάνουν κάτι λάθος ή μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη διορατικότητα κάποιου άλλου, το βλέπουν θετικά. Με τη σειρά τους, οι έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να αναπροσαρμόσουν τα πλάνα τους όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως περίμεναν. Και να κάνουν τις σωστές αλλαγές που είναι απαραίτητες για να πετύχουν.

3. Τρώνε πρωινό. Όταν οι άνθρωποι αποκαλούν το πρωινό το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, δεν αστειεύονται. Μια μελέτη του 2016 που δημοσιεύτηκε στο Advances in Nutrition έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση πρωινού βελτιώνει τη μνήμη, την προσοχή και την εκτελεστική λειτουργία τόσο σε παιδιά όσο και σε ενήλικες.

4. Παίρνουν ένα υπνάκο όταν χρειάζεται. Η ξεκούραση είναι το «κλειδί» για να διατηρείς το μυαλό σου σε υψηλό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μεγάλοι επιχειρηματίες όπως ο Jeff Bezos και η Arianna Huffington έχουν μιλήσει πολλές φορές για τη σημασία του καλού ύπνου. Ένας καλός βραδινός ύπνος τουλάχιστον 8 ωρών είναι σημαντικός για να έχεις την ενέργεια που χρειάζεσαι και καθαρό μυαλό. Αλλά και ένας μεσημεριανός υπνάκος μπορεί επίσης να σε boostάρει.

5. Ελαχιστοποιούν τους περισπασμούς. Στη σύγχρονη τεχνολογική εποχή, είναι εύκολο να απορροφηθείς από τα βιντεοπαιχνίδια, την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι έξυπνοι άνθρωποι το αντιλαμβάνονται αυτό και βάζουν τα όρια τους νωρίς. Φτιάχνουν έτσι την καθημερινότητα τους έτσι ώστε να είναι ξεκάθαρα τα πλαίσια μέσα στα οποία ασχολούνται μόνο με την δουλειά ή κάνουν άλλες δραστηριότητες. Έτσι είναι και πιο παραγωγικοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέσσερις μικρές κινήσεις για να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να σκέφτεται πιο θετικά

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =