αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΕπτά τρόποι για οδηγηθείς… στην αποτυχία σε οτιδήποτε κάνεις

Επτά τρόποι για οδηγηθείς… στην αποτυχία σε οτιδήποτε κάνεις

Η επιτυχία ορίζεται διαφορετικά για τον κάθε άνθρωπο. Ωστόσο, υπάρχει ένα συγκεκριμένο σύνολο συνηθειών και ένας συγκεκριμένος τύπος νοοτροπίας που τροφοδοτούν τη μακροπρόθεσμη επιτυχία ή αποτυχία.

Αν λοιπόν αποτυγχάνεις σε οτιδήποτε κάνεις στη ζωή σου, ίσως πρέπει να τσεκάρεις την παρακάτω λίστα. Είναι 7 τρόποι για να οδηγηθείς… στην αποτυχία. ‘Η αλλιώς: Είναι μερικές κακές συνήθειες που πρέπει να αφήσεις μακριά σου.

Ποτέ δεν είναι αργά για να αλλάξεις πορεία. Αν συνειδητοποιήσεις ότι το τρέχον μοτίβο σου δεν λειτουργεί, είναι το πρώτο βήμα προς την επιτυχία. Πόσες από τις παρακάτω κακές συνήθειες βλέπεις στον εαυτό σου;

1. Έλλειψη πειθαρχίας και συνέπειας. Είναι ένα βασικό στοιχείο που έχουν οι άνθρωποι που φτάνουν σε μία επιτυχία, μικρή ή μεγάλη. Σκέψου ακόμα και τους YouTubers ή τους bloggers που βλέπεις γύρω σου. Ποιοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να μαζέψουν ένα μεγάλο κοινό γύρω τους και να βγάλουν χρήματα; Είναι αυτοί που -πρώτα από όλα- δείχνουν συνέπεια σε βάθος χρόνου. Ανεβάζουν περιεχόμενο σε σταθερή βάση και χτίζουν μία σχέση με το κοινό τους. Ακόμα κι αν δεν βλέπεις άμεσα αποτελέσματα στην προσπάθεια σου, είναι σημαντικό να συνεχίσεις στο ίδιο μονοπάτι. Η επιτυχία δεν θα έρθει από τη μια ημέρα στην άλλη.

2. Κάνεις μόνιμα το «θύμα». Η νοοτροπία του «θύματος» δεν θα σας οδηγήσει πουθενά στη ζωή. Οι συνθήκες δεν θα είναι πάντα οι καλύτερες. Αλλά αν κάθεσαι και λυπάσαι ή γκρινιάζεις για κάθε άτομο, μέρος ή πράγμα που σε αδίκησε – δεν πρόκειται να αλλάξεις ποτέ τα δεδομένα. Και δεν θα φτάσεις ποτέ στους μεγάλους στόχους σου.

3. Δεν πιστεύεις στον εαυτό σου. Κάθε ενέργεια που κάνετε ξεκινάει από το μυαλό σας. Και για να είστε αποτελεσματικοί στις ενέργειές σας πρέπει να πιστεύετε ότι είστε αρκετά ικανοί να τις εκτελέσετε σωστά. Χωρίς να πιστεύεις στον εαυτό σου, υπονομεύεις τις προσπάθειές σου να πετύχεις.

4. Έλλειψη επιμονής. Η επιτυχία δεν προέρχεται από το να τα κάνεις όλα τέλεια την πρώτη φορά που προσπαθείς. Περιλαμβάνει προσπάθεια, αποτυχία, αλλαγή πλάνου, προσπάθεια ξανά, αποτυχία, και επανάληψη μέχρι να πετύχετε. Εάν δεν μπορείτε να συνεχίσετε να σηκώνεστε και να προσεγγίζετε τους στόχους σας με ένα νέο πλάνο μέχρι να βρείτε το κατάλληλο – θα αποτύχετε στη ζωή. Εάν επιμείνετε στο ταξίδι σας προς την επιτυχία, θα βρείτε τελικά την επιτυχία. ‘Η τουλάχιστον θα έχετε περισσότερες πιθανότητες.

5. Φόβος της αποτυχίας. Η αποτυχία είναι ένα κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία. Όταν εργαζόμαστε για κάτι και αποτυγχάνουμε, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο μας και μπορούμε να προχωρήσουμε για να δοκιμάσουμε κάτι άλλο μέχρι να βρούμε αυτό που λειτουργεί. Το έχουμε ξανά πει: Ο δρόμος προς την επιτυχία δεν είναι μία ευθεία γραμμή. Μη φοβάσαι να δοκιμάσεις πράγματα και να αποτύχεις. Αρκεί να πάρεις τα χρήσιμα μαθήματα.

6. Δεν το παραδέχεσαι όταν κάνεις λάθος. Εάν δεν μπορείτε να παραδεχτείτε ότι κάνετε λάθος, δεν θα μπορείτε να ξεπεράσετε τις αποτυχίες σας. Για να ξεπεράσετε την αποτυχία, πρέπει να δείτε ότι κάνετε λάθος, να διορθώσετε τον εαυτό σας και να προχωρήσετε. Αν κάθε φορά που αποτυγχάνετε επιμένετε ότι έχετε δίκιο, θα κολλήσετε ακριβώς εκεί.

7. Δεν φροντίζεις την υγεία σου. Πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες έχουν μιλήσει για αυτό το κομμάτι. Η καλή υγεία είναι η κορυφή όλων. Ανεξάρτητα από το πόση προσπάθεια καταβάλλετε για να είστε επιτυχημένοι, εάν δεν φροντίζετε τον εαυτό σας και την υγεία σας, σύντομα θα πέσετε. Προσπάθησε να κοιμάσαι καλά και να φροντίζεις τον εαυτό σου. Σε διαφορετική περίπτωση θα φθαρείς. Και σίγουρα δεν θα πετύχεις τους στόχους σου. Θυμήσου και το άρθρο με τα 3 είδη διαλειμμάτων που κάνουν οι πετυχημένοι άνθρωποι μέσα στην ημέρα τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 10 =