αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Tim Cook ανυπομονεί να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία. Και εξηγεί τον λόγο

Ο Tim Cook ανυπομονεί να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία. Και εξηγεί τον λόγο

Το τελευταίο διάστημα εμβολιάζονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι για τον COVID-19. Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα εμβόλια θα επιτρέψουν τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται πότε θα είναι σε θέση να επιστρέψουν επιτέλους στο γραφείο τους. Μεταξύ αυτών, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ο οποίος λέει πως ανυπομονεί να επιστρέψουν οι υπάλληλοι πίσω στις δουλειές του. Μάλιστα, είπε ότι η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει μέτρα για να είναι αυτό εφικτό.

Την περασμένη άνοιξη, όταν η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, οι εταιρείες τεχνολογίας ήταν από τις πρώτες που ανακοίνωσαν ότι οι υπάλληλοί τους θα εργάζονταν από το σπίτι έως το 2021. Το Twitter και το Facebook, μάλιστα, είχαν πει ότι η τηλεργασία μπορεί να συνεχιστεί και μετά την πανδημία για κάποιους υπαλλήλους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, ωστόσο, φαίνεται πως δεν έχει την ίδια άποψη και αισθάνεται πλέον αισιόδοξος για την επιστροφή στη δουλειά.

“Για εμάς, εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική η φυσική επαφή μεταξύ των υπαλλήλων, επειδή η συνεργασία δεν είναι πάντα μια προγραμματισμένη δραστηριότητα“, είπε ο Tim Cook σε συνέντευξη του στο People.

“Η καινοτομία δεν είναι πάντα μια προγραμματισμένη δραστηριότητα“.

Ο Cook πιστεύει ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται μαζί στο χώρο εργασίας είναι πιο εύκολο να εμπνευστούν μια ιδέα και να τη μοιραστούν και να την εξετάσουν με τους υπόλοιπους. “Πρέπει να είσαι μαζί με τους άλλους για να το κάνεις αυτό“, λέει.

Η Apple έχει ήδη υιοθετήσει το μοντέλο open floor plan για τα γραφεία της, όταν η εταιρεία μεταφέρθηκε στο Apple Park το 2017. Χάρη στο open floor plan, οι υπάλληλοι βρίσκονται όλοι μαζί σε ένα χώρο και μπορούν να συνεργαστούν πιο εύκολα και να ανταλλάξουν ιδέες. Αλλά με τα μέτρα που επιβάλλουν κοινωνική απόσταση, ορισμένες εταιρείες έχουν αρχίσει να αλλάζουν τους χώρους εργασίας.

Από την άλλη μεριά, ο Cook αναγνωρίζει ότι ορισμένα projects μπορούν να γίνουν σωστά και μέσω της τηλεργασίας. Έτσι, αυτό το μοντέλο εργασίας μπορεί να συνεχιστεί για κάποιες δραστηριότητες: “Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι υπέροχα να γίνονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου μέσω Zoom ή WebEx ή FaceTime ή ό,τι έχει κανείς. Επομένως, θα συνεχίσει αυτό και θα το ονομάσω υβριδικό περιβάλλον“.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, η Apple δεν αντιμετώπισε σημαντικά θέματα και οι δουλειές συνεχίστηκαν κανονικά, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται από το σπίτι.

Ο Cook είπε ότι η τηλεργασία εφαρμόζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο, ωστόσο, μέσα σε αυτό το διάστημα κυκλοφόρησε το πρώτο iPhone με 5G υποστήριξη και το M1 chip για Mac.

Πηγή: Secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × five =