αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟ Jack Ma απαριθμεί τις (πολλές) αποτυχίες του και τονίζει: «Ποτέ δεν πρέπει να παραιτούμαστε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Jack Ma απαριθμεί τις (πολλές) αποτυχίες του και τονίζει: «Ποτέ δεν πρέπει να παραιτούμαστε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Jack Ma είναι σήμερα ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Είναι πετυχημένος επιχειρηματίας, κυρίως γνωστός για την Alibaba, τον γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου τον οποίο δημιούργησε. Κι όμως πριν την τεράστια επιτυχία, ο ίδιος είχε πολλές αποτυχίες.

Στο παραπάνω βίντεο διάρκειας μόλις 1 λεπτού και 48 δευτερολέπτων, μιλά για τις αποτυχίες του, σε ένα event. Απέτυχε στα τεστ στο σχολείο, σε αρκετές βαθμίδες. Το απέρριψαν από το Χάρβαρντ 10 φορές. Τον απέρριψαν από 30 δουλειές. Πήγε να ενταχθεί στην αστυνομία και του είπαν «δεν είσαι αρκετά καλός».

«Όταν τα KFC ήρθαν στην πόλη μου στην Κίνα, 24 άνθρωποι πήγαν να πιάσουν δουλειά εκεί. Οι 23 τα κατάφεραν. Ήμουν ο μοναδικός που απορρίφθηκε», λέει ο Jack Ma, με το ακροατήριο του event να ξεσπά σε γέλια.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στον κόσμο που έχουν απορριφθεί 30 φορές» τονίζει και συμπληρώνει: «Δεν πρέπει να παραιτούμαστε». Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του ιδρυτή της Alibaba, στο παραπάνω βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 + 20 =