αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟ Αμερικανικός «γίγαντας» που θέλει να στήσει κινηματογραφικά στούντιο στην Ελλάδα

Ο Αμερικανικός «γίγαντας» που θέλει να στήσει κινηματογραφικά στούντιο στην Ελλάδα

Εκταση με τις κατάλληλες προσβάσεις και υποδομές, στην οποία θα μπορέσει να αναπτύξει εγκαταστάσεις κινηματογράφησης εσωτερικών παραγωγών τηλεοπτικών και κινηματογραφικών ταινιών αναζητάει στην Ελλάδα ο αμερικανικός όμιλος Cinespace Studios. Παράλληλα διερευνά τη διάθεση πελατών του, όπως Netflix, Amazon, Hulu, Disney/Fox και Apple, να υλοποιούν παραγωγές τους στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, η πρόθεση των Cinespace Studios να διευρύνουν την επιχειρηματική παρουσία τους στην Ελλάδα συζητήθηκε την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στο Σικάγο, με τον υφυπουργό Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, και τον πρόεδρο της Cinespace, Alex Pissios.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης των επιχειρηματικών σχεδίων των Cinespace Studios, η Ελλάδα αποτελεί έναν προορισμό με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που άλλωστε έχουν αξιολογήσει τα στελέχη της επιχείρησης στο παρελθόν, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Alex Pissios.

Τα κινηματογραφικά στούντιο της Cinespace είναι τα μεγαλύτερα στις ΗΠΑ έπειτα από εκείνα που εδρεύουν στο Λος Αντζελες. Ο πρόεδρος της Cinespace, μετά τη συνάντηση με τον κ. Φραγκογιάννη, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της Ελλάδας και δήλωσε ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συμβάλει στην ανάπτυξη μιας πλήρους κινηματογραφικής βιομηχανίας στη χώρα». «Μόλις επιστρέψαμε από νέες συναντήσεις με τις μεγάλες εταιρείες παραγωγής του Λος Αντζελες, οι οποίες είναι πολύ εξοικειωμένες με τα πλεονεκτήματα κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα, και έτσι είμαστε έτοιμοι να επισκεφθούμε πάλι τη χώρα για να διερευνήσουμε περισσότερες επενδυτικές ευκαιρίες», συμπλήρωσε.

Ο Αlex Pissios εξήγησε, επίσης, ότι «άλλωστε, η Cinespace είναι στενά συνδεδεμένη με τη Faliro House Productions S.A. με επικεφαλής τον βετεράνο της κινηματογραφικής βιομηχανίας Χρήστο Β. Κωνσταντακόπουλο, με στόχο η εταιρεία αυτή να αποτελέσει τον αγωγό προώθησης αυξημένων κινηματογραφικών υπηρεσιών στην Ελλάδα».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × four =