αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να είσαι (σχεδόν) σίγουρος ότι το βιογραφικό σου θα διαβαστεί

Οι 6 κινήσεις που πρέπει να κάνεις, για να είσαι (σχεδόν) σίγουρος ότι το βιογραφικό σου θα διαβαστεί

Μπορεί τα δεδομένα στην αγορά εργασίας να έχουν διαφοροποιηθεί, σε σχέση με παλαιότερα χρόνια. Ωστόσο, το βιογραφικό παραμένει ένα βασικό «εργαλείο» για να βρεις την επόμενη θέση εργασίας. Είτε το έχεις σε ένα κομμάτι χαρτί, είτε σε ένα digital αρχείο. Το δεύτερο μάλλον είναι πιο χρήσιμο και μπορεί να διαμοιραστεί γρηγορότερα.

Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: Πλέον, οι περιζήτητες εταιρίες και οι HR Manager λαμβάνουν τόσα πολλά βιογραφικά, που δεν έχουν τον χρόνο να τα διαβάσουν όλα. Πρέπει το δικό σου να ξεχωρίσει από την μάζα. Το Entrepreneur.com, παραθέτει μερικά απλά tips, τα οποία θα κάνουν το βιογραφικό σου πιο ενδιαφέρον. Έτσι θα τραβήξει το βλέμμα του υποψήφιου εργοδότη. Εντάξει, ποτέ δεν μπορείς να είσαι 100% σίγουρος ότι το βιογραφικό σου θα διαβαστεί. Ακολουθώντας όμως τους παρακάτω κανόνες, να έχεις πολλές πιθανότητες να συμβεί αυτό.

1- Σχεδιασμός: Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ακούνε την λέξη «βιογραφικό», έχουν στο μυαλό τους κάτι πολύ απλό. Σε άσπρες και μαύρες αποχρώσεις. Ενώ η ουσία του βιογραφικού είναι αυτή που μετρά περισσότερο, είναι χρήσιμο να δημιουργήσεις ένα εξατομικευμένο έγγραφο, για να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Χρησιμοποίησε διαφορετικές γραμματοσειρές και επικεφαλίδες. Βάλε φωτογραφία σου. Και δοκίμασε μερικά μικρά εικονίδια, για να επισημάνεις μερικά στοιχεία.

2- Λέξεις- κλειδιά: Πλέον, τα περισσότερα Hiring software χρησιμοποιούν αλγόρυθμους για να «τσιμπήσουν» βιογραφικά, όταν ανοίξει μια θέση. Αν δεν έχεις λέξεις- κλειδιά που αφορούν την ιδιότητα και τα skills σου, τότε το βιογραφικό σου ίσως να μην διαβαστεί ποτέ. Φρόντισε να έχεις και μερικές λέξεις που να «συνδέονται» με τις θέσεις εργασίας που ψάχνεις.

3- Όχι περιττά στοιχεία: Το βιογραφικό σου πρέπει να είναι όσο πιο σφυχτό γίνεται και να μην κουράζει. Χρησιμοποίησε κάθε κομμάτι του, για να αναδείξεις ένα skill ή γνώσεις που σχετίζονται με το πεδίο στο οποίο αναζητάς εργασία. Μην το γεμίζεις με περιτές πληροφορίες.

4- Ο κανόνας των 6 δευτερολέπτων: Έρευνες έχουν δείξει, ότι ένας HR Manager αφιερώνει περίπου 6 δευτερόλεπτα για να δει ένα βιογραφικό. Αν δεν του τραβήξει την προσοχή ή αν δεν καταφέρει να το διαβάσει μέσα σε αυτό τον χρόνο, το αφήνει στην άκρη. Κάνε το βιογραφικό σου εύκολο στην ανάγνωση- ίσως είναι χρήσιμα μερικά bullet points.

5- Μια σελίδα: Όπως έχουμε ξανά πει, το ιδανικό βιογραφικό ίσως χωρά σε μια σελίδα. Οι εργοδότες έχουν πολλά βιογραφικά να δουν, και λίγο χρόνο στην διάθεση τους. Αν λοιπόν δουν ένα βιογραφικό… 5 σελίδων, μπορεί να μην μπουν καν στον κόπο να το διαβάσουν. Κάνε ότι μπορείς, για να περιορίσεις το δικό σου στην 1 (και καλή) σελίδα.

6- Ζήτα βοήθεια: Αν παρόλα αυτά δεν καταφέρεις να στήσεις το βιογραφικό που θέλεις, μη δυστάσεις να απευθυνθείς σε έναν expert. υπάρχουν πλέον επαγγελματίες που κάνουν αυτή τη δουλειά. Μπορούν να δημιουργήσουν το τέλειο βιογραφικό, το οποίο ίσως σε οδηγήσει σε μια job interview.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + ten =