αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠέντε καλοί λόγοι για να κρατήσεις την καθημερινή δουλειά σου, ενώ παράλληλα αναπτύσσεις το δικό σου project

Πέντε καλοί λόγοι για να κρατήσεις την καθημερινή δουλειά σου, ενώ παράλληλα αναπτύσσεις το δικό σου project

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που έχουν οι νέοι επιχειρηματίες, όταν ξεκινούν ένα project: Να μπουν full-time σε αυτο ή να διατηρήσουν την καθημερινή δουλειά τους; Το να πας στον δεύτερο δρόμο έχει αρκετά πλεονεκτήματα. Για αυτά θα μιλήσουμε τώρα. Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι επιχειρηματίες, όπως ο Bill Gates ή ο Steve Wozniak, κράτησαν τις καθημερινές δουλειές τους, όταν ξεκίναγαν projects τους. Ακόμα και οι ιδρυτές της Google, έμειναν στο Stanford University ακόμα και δύο χρόνια μετά από την ίδρυση της εταιρίας τους.

Όπως σημειώνει το inc.com, έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ξεκινούν μια επιχείρηση ενώ κρατούν την full-time δουλειά τους, έχουν 33% περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν στην επιτυχία, σε σύγκριση με αυτούς που… τα παίζουν όλα για όλα.

Έχουμε δει και αρκετά παραδείγματα Ελλήνων επιχειρηματιών που πηγαίνουν στον ίδιο δρόμο. Και είναι λογικό. Με την δύσκολη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στη χώρα μας, οι νέοι που ξεκινούν μια επιχείρηση, συνήθως δεν έχουν την πολυτέλεια να μείνουν χωρίς εισόδημα για 6 μήνες, 1 χρόνο ή ακόμα περισσότερο. Έτσι, κρατάνε την καθημερινή δουλειά τους, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν το εγχείρημα τους Εδώ είναι οι 5 καλοί λόγοι για να το κάνεις αυτό.

1- Λιγότερη πίεση (αφού θα έχεις εισόδημα από την καθημερινή δουλειά)

2- Θα δημιουργήσεις πιθανόν μια καλή επιλογή, για να αφήσεις την δουλειά σου

3- Ακόμα κι αν αποτύχεις, θα «επιβιώσεις»

4- Μπορείς να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, χωρίς να στοιχηματίσεις τα πάντα πάνω του

5- Το νέο project θα σε βοηθήσει ακόμα και στην ανάπτυξη νέων skills

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =