αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι ξένοι που αγοράζουν πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα – Οι 6 περιζήτητες περιοχές

Οι ξένοι που αγοράζουν πολυτελείς εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα – Οι 6 περιζήτητες περιοχές

Σε προνομιακή θέση βρίσκεται η Ελλάδα έναντι άλλων ευρωπαϊκών μεσογειακών προορισμών για την αγορά των πολυτελών ακινήτων, από ξένους επενδυτές. Η ελληνική κτηματαγορά συγκαταλέγεται στις αναδυόμενες, καθώς μετά από μια πτωτική δεκαετία, αυξάνει πλέον τη δυναμική της στο real estate παγκοσμίως, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Berkshire Hathaway HomeServices.

Όπως διαβάζουμε σε άρθρο της Ημερησίας, μεγάλη αγοραστική ζήτηση εξακολουθεί να είναι κυρίαρχη για τις νεόκτιστες και πολυτελείς εξοχικές κατοικίες, στις παραθεριστικές περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Κέρκυρας, της Ρόδου και το Πόρτο Χέλι, ενώ παράλληλα η Αθηναϊκή Ριβιέρα (παραλιακό μέτωπο) διατηρεί την ισχύ της. Είναι γεγονός ότι το χαμηλό αγοραστικό κόστος θέτει σε προνομιακή θέση τις επενδύσεις στη χώρα μας, συγκριτικά με τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες.

Η έκθεση «Global Luxury Report», αναδεικνύει την εξέλιξη της αγοράς ακινήτων με βάση τις επιλογές του τρόπου ζωής, τις προτιμήσεις και τις μεταναστεύσεις των αγοραστών πολυτελείας, καθώς και πώς και ποιες βιομηχανίες τοποθετούν τις αγορές στο χάρτη. Εξετάζοντας περαιτέρω δημοφιλή θέματα, η έκθεση μελετά την ακίνητη περιουσία στο metaverse, τις τάσεις σχεδιασμού και τις κορυφαίες εννέα ανέσεις σπιτιού για τον αγοραστή πολυτελών ακινήτων. Εξετάζει επίσης τις 10 κορυφαίες αγορές εντός του δικτύου Berkshire Hathaway HomeServices και περιγράφει προορισμούς για παρακολούθηση.

Παρά τις σωρευτικές αυξήσεις τιμών στα ακίνητα που αγγίζουν το 30% – 40%, κατάσταση που υποβοήθησαν η αύξηση επιτοκίων και το μεταναστευτικό (σε αντιστοιχία 1% αύξηση μεταναστευτικού προς 15% αύξηση τιμών στην αγορά ακινήτων), η ζήτηση πολυτελών κατοικιών εξακολουθεί να διατηρεί την αξία της. Βασικός παράγοντας αποτέλεσε η άρση των μέτρων κατά του Covid, με την επανέναρξη των ταξιδιών και της προσέλκυσης τουρισμού. Βάσει ερευνών του δικτύου της Berkshire Hathaway HomeServices αποτυπώθηκε ότι το 29% των εγχώριων επενδύσεων κάθε χώρας ξεχωριστά προέρχεται από ξένους επενδυτές, με το ποσοστό να αυξάνεται ολοένα περισσότερο κάθε χρόνο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 + ten =