αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι επιχειρήσεις εστίασης στη Βρετανία προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά των περιοριστικών μέτρων

Οι επιχειρήσεις εστίασης στη Βρετανία προσφεύγουν στη δικαιοσύνη κατά των περιοριστικών μέτρων

Ο τομέας των νυχτερινών κέντρων και των υπηρεσιών φιλοξενίας στη Βρετανία καταρτίζει νομική προσφυγή κατά των περιορισμών που σχεδιάζει να επιβάλει η κυβέρνηση, έχοντας ως στόχο τη μη υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για το κλείσιμο των παμπ, αλλά και άλλων επιχειρήσεων εστίασης και κοινωνικής συνάθροισης.

Τα κυβερνητικά μέτρα στοχεύουν στον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19.

Η αρμόδια ένωση για τις επιχειρήσεις της νύχτας (The Night Time Industries Association -NTIA) δήλωσε στο Reuters αργά χθες, Κυριακή, ότι ο αναφερόμενος τομέας των επιχειρήσεων προχωρεί στην ανάληψη νομικών ενεργειών, προκειμένου να αποτρέψει τη επιβολή των μέτρων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων του κλάδου.

Σύμφωνα με την προσφυγή, στην οποία αναφέρθηκαν οι Financial Times αυτή θα υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις, οι οποίες να τεκμηριώνουν ότι οι επιχειρήσεις του κλάδου της φιλοξενίας και της προσφοράς συναφών υπηρεσιών έχουν συμβάλει στην εξάπλωση της COVID-19.

“O κλάδος δεν έχει άλλη επιλογή από το να προσβάλει νομικά το αφήγημα της αποκαλούμενης προσέγγισης «κοινής λογικής» από την κυβέρνηση για την υλοποίηση πιο σκληρών περιορισμών στη βόρεια Αγγλία» ανέφερε σε ηλεκτρονικό μήνυμά του, ο εκτελεστικός διευθυντής της NTIA, Μάικλ Κιλ.

Lockdown στο Λίβερπουλ

Η πόλη του Λίβερπουλ θα συμπεριληφθεί στο «τρίτο επίπεδο» των πιο αυστηρών νέων μέτρων κατά της εξάπλωσης της COVID-19, που αναμένεται να εξαγγελθούν στη Βρετανία, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών της πόλης, έπειτα από συζητήσεις με τη βρετανική κυβέρνηση.

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε την εφαρμογή περαιτέρω μέτρων, αλλά και το κλείσιμο επιχειρήσεων στο Λίβερπουλ, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι των τοπικών αρχών, συμπεριλαμβανομένου και του δημάρχου Στιβ Ρόδεραμ, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Παμπς και μπαρ, γραφεία στοιχημάτων, καζίνο, κέντρα παιχνιδιών για ενήλικες, αλλά και γυμναστήρια θα κλείσουν» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι τοπικές αρχές δήλωσαν επίσης ότι το πρόγραμμα για τη χορήγηση αδειών άνευ αποδοχών που εξαγγέλθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δεν ήταν αρκετό για την κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν από τη διακοπή της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

«Οι επιχειρήσεις στην περιοχή, ειδικότερα αυτές που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας και της προσφοράς σχετικών υπηρεσιών, θα υποστούν καταστροφικές συνέπειες ή μακροπρόθεσμη καταστροφή ή θα κλείσουν» ανέφεραν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Πηγή: newmoney.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =