αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜια 25χρονη Ελληνίδα στη λίστα του Forbes «30 Under 30» Asia

Μια 25χρονη Ελληνίδα στη λίστα του Forbes «30 Under 30» Asia

Μια Ελληνίδα περιλαμβάνεται στη λίστα του Forbes 30 Under 30 Asia 2023. Πρόκειται για την 25χρονη Αγγελίνα Τερλάκη η οποία ξεχώρισε στον κλάδο Enterprise Technology.

Η κ. Τερλάκη εργάζεται μαζί με τον Calvin Sun και τον καθηγητή Wen Yonggang (και οι δύο άνω των 30 ετών) στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη μείωση των εκπομπών ρύπων άνθρακα.

Η startup της, Red Dot Analytics, με έδρα τη Σιγκαπούρη δημιουργεί ψηφιακά αντίγραφα εγκαταστάσεων υποδομής, συμπεριλαμβανομένων αεροδρομίων, κέντρων δεδομένων και δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας. Στη συνέχεια αναλύει το εικονικό μοντέλο και προτείνει βελτιστοποιήσεις που δύνανται να βοηθήσουν στην επίτευξη μιας πιο “πράσινης” λειτουργίας.

Η Red Dot Analytics έχει συγκεντρώσει 1 εκατομμύριο δολάρια σε αρχική χρηματοδότηση από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένης της ADB Ventures.

Η Αγγελίνα Τερλάκη ξεκίνησε το επιχειρηματικό της ταξίδι σπουδάζοντας Επιχειρηματικότητα στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα. Μετά την ολοκλήρωση του προπτυχιακού της, πήρε την απόφαση να μετεγκατασταθεί στη Σιγκαπούρη και να προχωρήσει σε μεταπτυχιακές σπουδές στην Τεχνοεπιχειρηματικότητα και την Καινοτομία στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Nanyang (NTU). Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο NTU, συμμετείχε επίσης σε πρόγραμμα Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϊ, ενισχύοντας την κατανόησή της για την επιχειρηματικότητα σε διάφορες ηπείρους.

Ενώ παρακολουθούσε το μεταπτυχιακό της στο NTU, η κ. Τερλάκη εργάστηκε με καθεστώς μερικής απασχόλησης στο Cloud Application and Platform Lab (CAP) με τον καθηγητή Yonggang Wen. Διαδραμάτισε βασικό ρόλο σε έρευνες για την εμπειρία χρήστη και στον σχεδιασμό προϊόντων για διάφορα έργα “βαθιάς τεχνολογίας”.

Ένα από τα έργα στα οποία εργάστηκε έδειξε μεγάλες δυνατότητες για την αντιμετώπιση ενός κενού στην αγορά, παρακινώντας την Αγγελίνα Τερλάκη να το μετατρέψει σε startup. Έγινε έτσι συνιδρύτρια της Red Dot Analytics. Πιο ειδικά, ανέλαβε για την εταιρεία τις προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων, οι οποίες αποδείχθηκαν επιτυχημένες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + ten =