αρχικηVIRALΈξι μικρά τρικ που μπορείς να εφαρμόζεις κάθε ημέρα για να νιώθεις πιο ευτυχισμένος

Έξι μικρά τρικ που μπορείς να εφαρμόζεις κάθε ημέρα για να νιώθεις πιο ευτυχισμένος

Είστε έτοιμοι να ενσωματώσετε… περισσότερη ευτυχία στην καθημερινότητά σας; Όλοι αξίζουμε να νιώθουμε χαρά και ικανοποίηση- και τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν απλά -αλλά ισχυρά- κόλπα που μπορείτε να ενσωματώσετε στη ρουτίνα σας για να γίνετε πιο ευτυχισμένοι.

Σε αυτό το άρθρο, το It’s Possible παραθέτει 6 μικρά κόλπα που μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη συνολική ευτυχία σας.

1) Ευγνωμοσύνη

Με την ευγνωμοσύνη είναι σαν να προσθέτεις μια δόση ευτυχίας στην καθημερινότητά σου. Είναι σαν να βρίσκεις μικρές δόσεις χαράς και να τις εκτιμάς με ένα πλατύ χαμόγελο!

Όταν συνειδητά αναγνωρίζετε και απολαμβάνετε τα καλά πράγματα που σας περιβάλλουν, μεγάλα ή μικρά, μετατοπίζετε την εστίασή σας από αυτό που σας λείπει σε αυτό που έχετε.

Κάθε μέρα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε και να αναφέρετε τουλάχιστον τρία πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Θα μπορούσε να είναι η άνεση του κρεβατιού σας, ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα, μια ευγενική χειρονομία από έναν ξένο ή ακόμα και ένα προσωπικό επίτευγμα.

2) Μάθετε να αφήνετε στην άκρη αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα

Φανταστείτε το: Περπατάτε σε μια όμορφη παραλία, νιώθοντας τη ζεστή άμμο ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας και το απαλό αεράκι να χαϊδεύει το πρόσωπό σας. Το μυαλό σας είναι καθαρό, απαλλαγμένο από το βάρος των τύψεων του παρελθόντος ή των μελλοντικών ανησυχιών.

Αυτή τη στιγμή, το μόνο που υπάρχει είναι το παρόν, και είναι ένα σημείο καθαρής ικανοποίησης.

Το να μάθεις να αφήνεις στην άκρη τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, είναι σαν να μπαίνεις σε αυτή τη γαλήνια σκηνή της παραλίας, αφήνοντας πίσω σου τα βάρη που σε κρατούν πίσω. Θυμήσου και το άρθρο: Πως να ελέγχεις τη διάθεση σου και όχι αυτή εσένα: Η Business & Life Coach, Μαρία Μισύρη, παραθέτει μερικές συμβουλές.

3) Καλλιεργήστε θετικές σχέσεις

Τώρα, ας μιλήσουμε για τη δύναμη των θετικών σχέσεων. Το να περιτριγυρίζετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας ανεβάζουν και σας υποστηρίζουν μπορεί να κάνει θαύματα για την ευτυχία σας.

Είτε πρόκειται για την αγαπημένη σας οικογένεια, τους έμπιστους φίλους σας ή ακόμα και… το αξιολάτρευτο κατοικίδιο σας, αυτές οι συνδέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην ευημερία σας.

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκτιμήσετε τα καταπληκτικά άτομα στη ζωή σας που φέρνουν χαρά, γέλιο και άνεση. Απευθυνθείτε σε αυτούς, μοιραστείτε τις σκέψεις και τις εμπειρίες σας και περάστε στιγμές μαζί.

Ένα απλό τηλεφώνημα, ένα εγκάρδιο μήνυμα ή το να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί μπορεί να ενισχύσει αυτούς τους δεσμούς και να γεμίσει τη ζωή σας με αγάπη, ευτυχία και μια αίσθηση του ανήκειν. Θυμηθείτε, η ευτυχία πολλαπλασιάζεται όταν τη μοιράζεστε με τη σωστή παρέα.

4) Φροντίστε τη σωματική σας υγεία

Παραδόξως, η σωματική μας υγεία είναι κάτι που συχνά θεωρούμε δεδομένο. Αλλά σκεφτείτε το: Πώς μπορείτε να είστε ευτυχισμένοι αν δεν αισθάνεστε καλά; Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι και εξαντλημένοι;

Η θρέψη του σώματός σας με θρεπτικά τρόφιμα και η προτεραιότητα σε επαρκή ανάπαυση μπορεί να κάνει θαύματα για την ευεξία σας, συνδέοντας τις κουκκίδες μεταξύ της σωματικής και της συναισθηματικής υγείας.

Συνδυάστε το με άσκηση και δείτε τη διάθεσή σας να ανεβαίνει. Αυτό συμβαίνει επειδή η σωματική δραστηριότητα δεν σας κρατά απλώς σε φόρμα. Απελευθερώνει επίσης ενδορφίνες, τις ορμόνες της «καλής διάθεσης» που μπορούν φυσικά να τονώσουν τη διάθεσή σας.

Δεν χρειάζεται να αναθεωρήσετε ξαφνικά ολόκληρη τη διατροφή σας ή να γίνετε πρωταθλητές. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μικρές τροποποιήσεις για να ωθήσετε τον εαυτό σας προς τη σωστή κατεύθυνση. Θυμηθείτε, τα μικρά βήματα μπορούν να οδηγήσουν σε αξιοσημείωτες επιτυχίες.

5) Δώστε κάτι στους άλλους

Ένας άλλος τρόπος για να ενισχύσετε την ευτυχία σας είναι να ενσωματώσετε πράξεις καλοσύνης και βοήθεια προς τους άλλους.

Είτε αφιερώνετε εθελοντικά τον χρόνο σας για έναν σκοπό με τον οποίο είστε παθιασμένοι είτε απλώς κάνετε μικρές πράξεις καλοσύνης στην καθημερινή σας ζωή, η προσφορά φέρνει τεράστια χαρά και πληρότητα.

Βλέπετε, οι δραστηριότητες που ταιριάζουν με τις αξίες σας φέρνουν μαζί τους ένα υπέροχο δώρο – μια αίσθηση σκοπού. Κάτι που, προσέξτε, δεν ωφελεί μόνο τους άλλους αλλά τρέφει και τη δική σας ψυχή!

6) Γιορτάστε τα επιτεύγματά σας και τις μικρές σας νίκες

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το να γιορτάζετε τα επιτεύγματά σας και τις μικρές νίκες. Είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι της καλλιέργειας της ευτυχίας στην καθημερινή σας ζωή.

Συχνά, παγιδευόμαστε κυνηγώντας μελλοντικούς στόχους και ξεχνάμε να αναγνωρίσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει και τις νίκες που έχουμε πετύχει στην πορεία.

Αφιερώνοντας χρόνο για να αναγνωρίσετε και να γιορτάσετε αυτά τα ορόσημα όχι μόνο ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας, αλλά επίσης δημιουργεί ένα αίσθημα ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για το ταξίδι που κάνετε. Είτε είναι η ολοκλήρωση μιας απαιτητικής εργασίας, είτε η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας ή η υπέρβαση ενός προσωπικού εμποδίου, κάθε επίτευγμα αξίζει να γιορτάζεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eight + seventeen =