αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΜια νέα ελληνική πλατφόρμα σου επιτρέπει να ενοικιάσεις σε άλλους τα εργαλεία ή μηχανήματα σου. Και να βγάλεις χρήματα

Μια νέα ελληνική πλατφόρμα σου επιτρέπει να ενοικιάσεις σε άλλους τα εργαλεία ή μηχανήματα σου. Και να βγάλεις χρήματα

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι το Ελληνικό Airbnb… των εργαλείων. Η πλατφόρμα daneise.gr σου επιτρέπει να δανείσεις τα εργαλεία ή τα μηχανήματα σου και να βγάλεις χρήματα. Όπως εξηγεί στο It’s Possible ο ιδρυτής της πλατφόρμας, Θοδωρής Κατσούλιας, όλα ξεκίνησαν μέσα από μία προσωπική ανάγκη: «Πολλές φορές χρειαστήκαμε κάποιο εργαλείο, ένα χορτοκοπτικό για τα χόρτα που ξεπεταγόντουσαν στο χωράφι, ένα σκαπτικό μηχάνημα για να οργώσουμε το χώμα πριν φυτέψουμε τα κηπευτικά μας, ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου και πολλά άλλα. Δυστυχώς αυτά τα εργαλεία ή δεν τα είχαμε ή τα είχαμε στο εξοχικό μας, σε μακρινή απόσταση, οπότε και έπρεπε να προγραμματίσουμε επί τούτου μία εκδρομή. Το κόστος αγοράς τους ξεπερνούσε το budget μας αλλά και θεωρούσαμε πως δεν άξιζε η αγορά τους για μία ή δύο φορές το χρόνο που τα χρειαζόμασταν».

Ο ίδιος εξηγεί πως ακριβώς μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιον την πλατφόρμα, αλλά και τι όγκος δουλειάς υπάρχει πίσω από αυτή.

Πως προέκυψε η ιδέα για την πλατφόρμα σας;

Αφορμή για την δημιουργία του www.daneise.gr στάθηκε η προσωπική μας ανάγκη. Πολλές φορές χρειαστήκαμε κάποιο εργαλείο, ένα χορτοκοπτικό για τα χόρτα που ξεπεταγόντουσαν στο χωράφι, ένα σκαπτικό μηχάνημα για να οργώσουμε το χώμα πριν φυτέψουμε τα κηπευτικά μας, ένα φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου και πολλά άλλα. Δυστυχώς αυτά τα εργαλεία ή δεν τα είχαμε ή τα είχαμε στο εξοχικό μας, σε μακρινή απόσταση, οπότε και έπρεπε να προγραμματίσουμε επί τούτου μία εκδρομή. Το κόστος αγοράς τους ξεπερνούσε το budget μας αλλά και θεωρούσαμε πως δεν άξιζε η αγορά τους για μία ή δύο φορές το χρόνο που τα χρειαζόμασταν.

Ένα άλλο πρόβλημα ήταν η αποθήκευσή τους. Γιατί ο μόνος χώρος που θα μπορούσαμε να τα αποθηκεύσουμε ήταν το μπαλκόνι (δεν είχαμε κάποια αποθήκη) οπότε και εκτεθειμένα σε οποιαδήποτε φθορά ή στοιβαγμένα σε χαρτόκουτα μέσα στο σπίτι, όπου μας προβλημάτιζε η επικινδυνότητα για τα μικρά παιδιά μας.

Έτσι προέκυψε η ιδέα, από την ανάγκη μας. Η οποία ιδέα έγινε και λίγο ιδεολογία αφού σκεφτόμασταν γιατί σε μια γειτονιά ή σε κοντινή απόσταση, να μη μπορούμε να δανείσουμε ο ένας στον άλλον τα εργαλεία ή τα μηχανήματά μας. Με μία εγγύηση βέβαια. Και ένα μικρό κόστος για κίνητρο.

Και προχωρήσαμε στην υλοποίηση μιας πλατφόρμας που φέρνει σε επαφή ιδιοκτήτες και ενοικιαστές εργαλείων και μηχανημάτων πανελλαδικά.

Με απλά λόγια, τι μπορεί να κάνει κάποιος αυτή τη στιγμή μέσα από την πλατφόρμα σας;

Η πλατφόρμα μας καταρχήν επικεντρώνεται στα εργαλεία και τα μηχανήματα που κάποιος έχει ή δεν έχει στην κατοχή του. Δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των εργαλείων να επενδύσουν σε αυτά και να τα ενοικιάσουν και σε όσους αναζητούν ένα εργαλείο να το αποκτήσουν άμεσα, εύκολα και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εφόσον τα δύο μέρη (ιδιοκτήτης-ενοικιαστής) συμφωνήσουν και προχωρήσουν στην ενοικίαση, κατεβάζουν και συμπληρώνουν το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης που υπάρχει στην πλατφόρμα.
Το www.daneise.gr απευθύνεται και σε επαγγελματίες εργαλείων και μηχανημάτων αφού τους δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσουν τα εργαλεία προς ενοικίαση στην πλατφόρμα και να διευρύνουν το πελατολόγιό τους και ως εκ τούτου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η πλατφόρμα είναι εύχρηστη: αρκεί ο χρήστης της να δημιουργήσει το προφίλ του και αν είναι ιδιοκτήτης κάποιου εργαλείου ή μηχανήματος να καταχωρήσει ένα ή πολλά προσθέτοντας μια περιγραφή και όσες φωτογραφίες επιθυμεί.

Επιπλέον, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα της αξιολόγησης των εργαλείων που έχουν χρησιμοποιήσει και των χρηστών με τους οποίους έχουν συνεργαστεί.

Μεγάλου ατού επίσης είναι η δυνατότητα επιλογής Υποστήριξη στη Χρήση στην καταχώρηση των αγγελιών, όπου ο ιδιοκτήτης, μπορεί να χειριστεί ο ίδιος το εργαλείο του, στο χώρο του ενοικιαστή. Με τον τρόπο αυτό ενθαρρύνουμε τους ιδιοκτήτες εφόσον έχουν την άμεση επίβλεψη των εργαλείων τους αλλά και τους ενοικιαστές που ενδεχομένως να μη γνωρίζουν τον χειρισμό του εργαλείου/μηχανήματος. Βοηθάμε με αυτόν τον τρόπο και τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης είναι επαγγελματίας καθώς μπορεί να αξιοποιήσει τα εργαλεία και μηχανήματά του και να αποκτήσει ένα εισόδημα.

Βλέποντας το καθαρά business κομμάτι, κάποιος θα ρωτήσει: Ωραία ιδέα, αλλά πως βγάζει χρήματα ένα τέτοιο project;

Προς το παρόν η χρήση της πλατφόρμας είναι εντελώς δωρεάν. Θέλουμε η ιδέα και η επιλογή της ενοικίασης εργαλείων και μηχανημάτων μεταξύ ατόμων που βρίσκονται σε κοντινή γεωγραφική απόσταση να γίνει γνωστή και σιγά σιγά μια συνήθεια. Το πιο λογικό είναι να υπάρξει μία μικρή συνδρομή στην καταχώρηση των εργαλείων και των μηχανημάτων στην πορεία όταν και θα απαιτηθεί επιπλέον υποστήριξη της πλατφόρμας.

Τι όγκο δουλειάς περιλαμβάνει μια τέτοια πλατφόρμα στο backstage και πως έχει διαμορφωθεί η δική σας καθημερινότητα πλέον;

Σίγουρα η πλατφόρμα έχει «εισβάλει» στη γεμάτη κατά τα άλλα καθημερινότητά μας. Η ενασχόλησή μας με αυτή είναι συνεχής. Μας βάζει σε σκέψεις, αναρωτιόμαστε συνεχώς πώς θα συνεχίσουμε.

Θέλουμε να γίνουμε σημείο αναφοράς στο χώρο της ενοικίασης των εργαλείων και μηχανημάτων. Είμαστε στην αρχή, είναι μια πρωτοτυπία – δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Είμαστε πεπεισμένοι πως μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η ιδέα της ενοικίασης εργαλείων μεταξύ ιδιωτών και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την προσπάθειά μας. Στόχος μας είναι να κάνουμε πιο εύκολη, απλή και ασφαλή την ενοικίαση εργαλείων και μηχανημάτων.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα που σχεδιάζετε;

Ήδη έχουμε προσθέσει στην πλατφόρμα μας και την επιλογή της πώλησης εργαλείων & μηχανημάτων. Έχουμε και μία άλλη όμορφη σκέψη αλλά είναι νωρίς ακόμα να σας την αποκαλύψουμε. Οπότε το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι να κάνετε εγγραφή στο www.daneise.gr, να επισκέπτεστε την πλατφόρμα και να ενημερώνεστε για την εξέλιξή της.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =