αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΜήπως έχεις ψυχολογικά blocks που σε εμποδίζουν να βγάλεις χρήματα; Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Μήπως έχεις ψυχολογικά blocks που σε εμποδίζουν να βγάλεις χρήματα; Εξηγεί η Business & Life Coach Μαρία Μισύρη

Ίσως είσαι σε ένα στάδιο που δεν βγάζεις αρκετά χρήματα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά δεν βλέπεις και επιλογές γύρω σου έτσι ώστε να αλλάξεις αυτή την κατάσταση. Εδώ είναι ένα point που πιθανόν παίζει τον ρόλο του: Μπορεί να υπάρχουν κάποια blocks στο υποσυνείδητο σου, τα οποία σε αποπροσανατολίζουν και σε εμποδίζουν να βγάλεις χρήματα. Το It’s Possible συνάντησε την Business & Life Coach Μαρία Μισύρη και μας μίλησε για αυτά τα blocks. Μήπως έχεις και εσύ κάποια από αυτά;

«Τέτοια blocks μπορεί να προέρχονται από την παιδική σου ηλικία. ‘Η πράγματα που έχεις ακούσει λίγο αργότερα καθώς μεγαλώνεις. Από πολύ μικρή ηλικία μας λένε π.χ. «μην πιάνεις τα λεφτά, είναι βρώμικα». ‘Η μπορεί να έχεις ακούσει ότι «όσοι έχουν πολλά χρήματα είναι κακοί άνθρωποι». Είναι πράγματα που καταγράφονται στο υποσυνείδητο και σαν παιδί βγάζεις το συμπέρασμα ότι τα χρήματα είναι κάτι κακό», λέει η Μ. Μισύρη.

«Στην ενήλικη ζωή σου μπορεί να θες να βγάλεις χρήματα και να έχεις μια οικονομική ελευθερία, αλλά τέτοια ψυχολογικά blocks μπορεί να σε κρατούν μακριά από κάτι τέτοιο. Χωρίς μάλιστα να το καταλαβαίνεις. Κάπως έτσι σαμποτάρεις τον εαυτό σου και δεν ‘βλέπεις’ επιλογές στη ζωή σου που να μπορούν να σου φέρουν χρήματα για να έχεις μια άνετη ζωή» εξηγεί η ίδια.

Και συμπληρώνει: «Ένα ακόμα block, είναι όταν δεν μπορείς να κάνεις πωλήσεις ή δεν μπορείς να ζητήσεις χρήματα τα οποία σου χρωστάνε. Επίσης υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν μπορούν να δώσουν μια τιμή στις υπηρεσίες τους. Νιώθουν ότι ‘κλέβουν’ τον άλλο λέγοντας του ότι απλά πρέπει να τους πληρώσει για αυτό που κάνουν».  

Όπως εξηγεί η Coach υπάρχουν διεργασίες που μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να σβήσεις αυτά τα blocks. Κάτι που μπορείς να πετύχεις με έναν Coach σε κάποιες συνεδρίες, αλλά μπορείς να το κάνεις και μόνος σου αν έχεις τη θέληση να «ξεμπλοκάρεις». Είναι σημαντικό να παρακολουθείς τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται σε κάθε περίσταση. Και να προσπαθείς αν εντοπίσεις από που προέρχονται αυτά- ακόμα και αν χρειάζεται να ανατρέξεις πίσω στον χρόνο.

«Είναι σημαντικό να εξηγήσεις στον εαυτό σου ότι κάποια συμπεράσματα που ενδεχομένως είχες βγάλει παλαιότερα –ακόμα και ως παιδί- δεν είναι σωστά και δεν σε βοηθούν στο να φτάσεις στον στόχο σου. Για να κάνεις φυσικά όλο αυτόν τον προγραμματισμό του υποσυνείδητου, πρέπει να δεις τα πράγματα από μια απόσταση και να βγεις λίγο ‘έξω’ από τον εαυτό σου», λέει η Μ. Μισύρη και συμπληρώνει: «Είναι χρήσιμο να κάνεις μια ‘παύση’ στη γρήγορη καθημερινότητα σου για να δεις τα δεδομένα. Και αν θες να το πας ένα βήμα πιο πέρα, υπάρχει και ο διαλογισμός που μπορεί να σε βοηθήσει. Υπάρχουν εύκολες πρακτικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να φέρεις όντως μεγάλες αλλαγές στη ζωή σου».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + fifteen =