αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚαταγγελία για τα Public: «Πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά»

Καταγγελία για τα Public: «Πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά»

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε το σωματείο εργαζομένων στα Public. Όπως καταγγέλλει το σωματείο, προϊστάμενος της γνωστής αλυσίδας έδωσε εντολή, μέσω sms, σε εργαζόμενη με συμπτώματα Covid να πάρει… ντεπόν και να πάει για δουλειά.

«’Πάρε ένα ντεπόν και έλα για δουλειά’… Αυτές οι λέξεις στάλθηκαν με sms από προϊστάμενο σε συνάδελφο του καταστήματος Αγίου Δημητρίου που παρουσίαζε συμπτώματα και τελικά βρέθηκε θετική σε covid. Αργότερα βρέθηκε θετικό και το μισό σχεδόν προσωπικό του καταστήματος. Αυτές οι λέξεις που καταπατούν κάθε έννοια εργατικού και ανθρώπινου δικαιώματος, συνοψίζουν με γλαφυρό τρόπο τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στα καταστήματα Public & Media Markt» σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Με το σωματείο να συμπληρώνει: «Ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο εν μέσω πανδημίας, όταν η απουσία των εργαζομένων για λόγους υγείας και οι αναρρωτικές άδειες ενοχοποιούνται συστηματικά από ανωτέρους και στελέχη της εταιρείας ακόμη και με αυταρχικές και εκφοβιστικές τακτικές. Ήταν μαθηματικά βέβαιο όταν, κατά κύριο λόγο, άνθρωποι με τέτοιες συμπεριφορές ανελίσσονται στην ιεραρχία της εταιρείας και η διοίκηση της εταιρείας κάνει τα στραβά μάτια στις αυθαιρεσίες τους. Ήταν μαθηματικά βέβαιο όταν η κυβέρνηση κάνει τα στραβά μάτια συνολικά στην εργοδοτική ασυδοσία και αυθαιρεσία και σε όλη την περίοδο της πανδημίας γράφει και ξαναγράφει το εργατικό δίκαιο στα μέτρα των εργοδοτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen − 12 =