αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΓιατί τα 8GB RAM στα laptops δεν αρκούν πλέον. Κάποιοι έκαναν το πείραμα (Εικόνα)

Γιατί τα 8GB RAM στα laptops δεν αρκούν πλέον. Κάποιοι έκαναν το πείραμα (Εικόνα)

Αν έχεις 8GB RAM στο laptop σου, ίσως θα έχει διαπιστώσει ότι… αργεί. Και δεν είσαι ο μόνος. Όλο και περισσότεροι χρήστες πλέον, διαπιστώνουν ότι τα 8GB RAM δεν αρκούν.

Οι άνθρωποι του Techmaniacs.gr έκαναν το πείραμα. «Τα 8GB RAM στα σύγχρονα laptops αρχίζουν να μην αρκούν. Και δεν μιλάμε για τρελές εφαρμογές, όπως Photoshop, αλλά για απλά καθημερινά προγράμματα τα οποία αυξάνουν την κατανάλωση εκθετικά. Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή, έχουμε ανοιχτά, δυο παράθυρα browsers με 2 tabs στο ένα και 1 στο άλλο. Σε αυτό, το τελευταίο ανεβάζουμε κάποια αρχεία στο mediafire και έχουμε ανοιχτή τη σελίδα του site. Έχουμε την εφαρμογή του outlook ανοιχτή και το trello. Και όπως βλέπεις η χρήση αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 62%. Το laptop περιλαμβάνει 8GB RAM και όπως βλέπουμε η κατανάλωση με αυτές τις απλές διεργασίες είναι μεγάλη» σημειώνουν.

task manager

Τα Windows 10 και ο Chrome θα ζητούν όλο και περισσότερη RAM με την πάροδο του χρόνου. Η τηλεμετρία της Microsoft στα Windows 10, οι διάφορες υπηρεσίες του λειτουργικού και πλήθος bloatware που ποτέ βασικά δεν θα χρησιμοποιήσεις είναι λόγοι που αυξάνουν απίστευτα την κατανάλωση.

Οι κατασκευαστές θα πρέπει να αρχίσουν να θεωρούν ότι τα 8GB δεν είναι πολυτέλεια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − two =