αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΓιατί ο Jeff Bezos αφιερώνει χρόνο για να «χαζολογάει». Κάθε ημέρα

Γιατί ο Jeff Bezos αφιερώνει χρόνο για να «χαζολογάει». Κάθε ημέρα

Ο Jeff Bezos είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο. Και δεν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Ωστόσο, ο διάσημος δισεκατομμυριούχος αφιερώνει κάθε ημέρα χρόνο για να «χαζολογάει», όπως σημειώνει το CNBC σε άρθρο του. Κάτι που ίσως δεν περίμεναν πολλοί.

«Σηκώνομαι νωρίς. Πηγαίνω για ύπνο νωρίς. Μου αρέσει να διαβάζω εφημερίδα. Μου αρέσει να πίνω καφέ. Μου αρέσει να παίρνω πρωινό με τα παιδιά μου πριν πάνε στο σχολείο», δήλωσε ο Bezos στο Economic Club of Washington, D.C. το 2018.

Στο ξεκίνημα της ημέρας του, δηλαδή, ασχολείται με «μικροπράγματα» που δεν έχουν καμία σχέση με την δουλειά του. Ο ιδρυτής της Amazon έχει πει ότι ο χρόνος για ξεκούραση και επαναφόρτιση, τον βοηθά να λαμβάνει αποφάσεις υψηλής ποιότητας.

«Για αυτό τον λόγο προγραμματίζω το πρώτο meeting της ημέρας στις 10 π.μ.» εξηγεί. Δεν ξεκινά το 24ωρο του με δουλειές.

Δίνει επίσης προτεραιότητα στον ύπνο. «Χρειάζομαι οκτώ ώρες. Σκέφτομαι καλύτερα. Έχω περισσότερη ενέργεια. Η διάθεσή μου είναι καλύτερη» σημειώνει ο Bezos.

Ωστόσο, παρά τις συνήθειες αυτές, ο Bezos δεν είναι οπαδός της «ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής». Το 2016, είπε στην Thrive Global ότι προτιμά την ιδέα της «αρμονίας» μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Δεν του αρέσει η έννοια της «ισορροπίας», επειδή η ισορροπία τείνει να συνεπάγεται αυστηρό συμβιβασμό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − nine =