αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΑκυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης- Παραμένει στα χέρια του δημοσίου

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης- Παραμένει στα χέρια του δημοσίου

Ακυρώνεται ο διαγωνισμός για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε το συγκεκριμένο λιμάνι να παραμείνει στον έλεγχό του.

Πηγές από τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά με αλλαγές ή και ακύρωση του διαγωνισμού. Τονίζουν όμως ότι η διαδικασία του διαγωνισμού είναι εξ’ ολοκλήρου θέμα χειρισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Πέμπτη θα πραγματοποιηθείΔιοικητικό Συμβούλιο στο ΤΑΙΠΕΔ και μέσα στα βασικά θέματα της ατζέντας είναι και η αξιολόγηση του διαγωνισμού της Αλεξανδρούπολης.

Ο διαγωνισμός αφορούσε το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης στον οποίο έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό Δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Αλεξανδρούπολης και του αλιευτικού καταφυγίου Μάκρης. Η εταιρεία έχει επίσης διοικητικές αρμοδιότητες επί του λιμένος Καμαριώτισσας Σαμοθράκης και του αλιευτικού καταφυγίου Θέρμων Σαμοθράκης.

Τέλος, σημειώνεται πως για τον διαγωνισμό είχαν υποβάλει προσφορά:

– Η Quintana Infrastructure & Development

– Η Κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, η οποία απαρτίζεται από τις εταιρείες BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 7 =