αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΈφτιαξε μαζί με τον Steve Jobs την Apple. Τώρα o Steve Wozniak εξηγεί πως «χτίζονται» οι μεγάλες εταιρίες

Έφτιαξε μαζί με τον Steve Jobs την Apple. Τώρα o Steve Wozniak εξηγεί πως «χτίζονται» οι μεγάλες εταιρίες

Είναι ο άνθρωπος πίσω από τον -σίγουρα πιο προβεβλημένο- Steve Jobs. Μαζί δημιουργήσανε την Apple, πριν αρκετά χρόνια και κατάφεραν να αλλάξουν τα δεδομένα στην τεχνολογία. Έτσι, έχει ιδιαίτερη σημασία να δούμε τι συμβουλές δίνει ο συν-ιδρυτής της Apple, Steve Wozniak, σε όσους σκέφτονται να ανοίξουν τη δική τους τεχνολογική εταιρεία.

Όπως σημειώνει το Fortune Greece, o Steve Wozniak, ο οποίος ίδρυσε μαζί με τον Jobs τη δεκαετία του ’70 την Apple βρέθηκε στο Festival of Marketing που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και μοιράστηκε με τον Ashley Friedlein μερικά απ’ τα συστατικά που πρέπει να έχει μια επιτυχημένη επιχείρηση.

«Όταν ξεκινάτε μια εταιρεία πρέπει να έχετε καλούς μηχανικούς ή ένα καλό προϊόν και ένα μοντέλο που να δουλεύει σωστά πριν ψάξετε για επενδυτές» δήλωσε. Παράλληλα, τόνισε ότι το πιο σημαντικό κομμάτι είναι εκείνο του μάρκετινγκ.

«Ο Μαίκ Μαρκούλα (δεύτερος CEO της Apple) μπήκε μέσα και ξεκίνησε να μας διδάσκει τις αρχές του μάρκετινγκ. Έδειξε στον Steve Jobs, που τότε ήταν 21 ετών, τις αρχές του design και πως να μιλάει στον Τύπο και τι να λέει, καθώς και πως να περιγράφει τον υπολογιστή. Και ο Steve έγινε ένας εξαιρετικός marketer της κορυφαίας εταιρείας μας».

Όσον αφορά τους μηχανικούς, που σήμερα διεκδικούν τους μεγαλύτερους μισθούς και είναι απαραίτητοι για κάθε τεχνολογική εταιρεία, πρέπει να έχουν ταλέντο και όχι απαραίτητα τους υψηλότερους βαθμούς. «Η μηχανική δεν σημαίνει απαραιτήτως και καλοί βαθμοί στο πανεπιστήμιο», εξήγησε.

«Βρείτε κάποιον που έχει δημιουργήσει πράγματα ακόμα και μέσα απ’ το δωμάτιο του ή στο γκαράζ του» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενους σε όσους έχουν επιχειρήσεις ή σκέφτονται να δημιουργήσουν.

he-and-jobs-officially-launched-apple-computer-in-april-1976

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =