αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΈρχεται νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Έρχεται νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Eνα νέο πρόγραμμα για την απασχόληση 10.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, σε ιδιωτικές ή κοινωνικές επιχειρήσεις αναμένεται να προκηρύξει εντός του Νοεμβρίου ο ΟΑΕΔ. Βάσει του σχεδιασμού, το πρόγραμμα θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του για διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους, να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, στον ιδιωτικό τομέα. Οι επιχειρήσεις θα εισπράττουν από τον ΟΑΕΔ επιχορήγηση 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργων για 3 – 12 μήνες και 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων.

Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε άνεργο που θα προσλαμβάνεται θα ξεκινάει από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους μόνον ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης. Στη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης που αναμένεται, θα ορίζεται και η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν δικαίωμα έως 10 επιλογών υποψηφίων μέσω του μητρώου του οργανισμού. Για κάθε αίτηση που θα υποβάλλει η επιχείρηση απαιτούνται ξεχωριστοί κωδικοί πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για καθένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελουμένους. Οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως τρία άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για έναν ωφελούμενο, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 4 έως 8 άτομα για έως δύο ωφελουμένους, οι επιχειρήσεις με προσωπικό 9 έως 19 άτομα για έως και 3 ωφελουμένους και οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων για έως 5 ωφελουμένους. Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της με απόλυση χωρίς αντικατάσταση, 3 μήνες πριν από την υποβολή της αίτησης και να μην έχει προβεί σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης το ίδιο χρονικό διάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 2 =