αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΟι 4 τρόποι με τους οποίους οι έξυπνοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους «τοξικούς» ανθρώπους

Οι 4 τρόποι με τους οποίους οι έξυπνοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους «τοξικούς» ανθρώπους

Οι τοξικοί άνθρωποι δεν είναι ότι καλύτερο να έχεις δίπλα σου. Είναι ικανοί να δημιουργήσουν αρνητικές καταστάσεις από το πουθενά. Βλέπουν παντού προβλήματα και μπορούν να μεταφέρουν την αρνητικότητα τους και σε εσένα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δημιουργούν περιττή πολυπλοκότητα, διαμάχες και, το χειρότερο από όλα, άγχος.

Ψυχραιμία. Μπορείς να διαχειριστείς αυτή την κατάσταση. Τώρα θα δούμε τους 4 τρόπους με τους οποίους οι έξυπνοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τους «τοξικούς» ανθρώπους.

1# Βάλε όρια. Ειδικά σε αυτούς που γκρινιάζουν για τα πάντα. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που έχουν, και για αυτό επιλέγουν… να τα αναφέρουν σε άλλους συνεχώς. Μάλλον έτσι αισθάνονται καλύτερα. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα όρια σου στις συζητήσεις με τέτοιους ανθρώπους. Επίσης όταν τους βρίσκεις μπροστά σου, μην τους ρωτάς για το πρόβλημα, αλλά ρώτησε τους για το πως σκοπεύουν να λύσουν το πρόβλημα.

2# Μην επιμένεις στη μάχη. Φυσικά οι έξυπνοι άνθρωποι θέλουν να κερδίζουν κάθε μάχη. Αλλά ξέρουν και κάτι ακόμα: Πρέπει να διαλέγεις τις μάχες σου. Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει νόημα να τσακώνεσαι επί ώρες με ένα «τοξικό» άτομο. Δεν θα καταλήξετε πουθενά.

3# Μην αφήνεις κανέναν να περιορίσει την χαρά σου. Κάτι ακόμα που κάνουν οι «τοξικοί» άνθρωποι είναι να προσπαθούν… να χαλάσουν τη χαρά σου. Πάντα θα βρουν κάτι αρνητικό. Πάντα θα γκρινιάξουν. Εδώ πρέπει να κλείσεις τα μάτια και τα αυτιά σου, και να ασχοληθείς μόνο με την χαρά που προέρχεται από μέσα σου. Όχι με το τι λένε οι άλλοι.

4# Έχε ένα «σύστημα υποστήριξης». Δεν γίνεται να τα αντιμετωπίσεις όλα μόνος. Αν είσαι π.χ. μέσα σε έναν χώρο εργασίας, προσπάθησε να συζητήσεις το πρόβλημα με άλλα άτομα που θεωρείς ότι έχουν ίδια οπτική με εσένα. Και να βρείτε μια λύση. Αν κινηθείται ομαδικά ίσως όλα να λυθούν πιο εύκολα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 3 =