αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑWarren Buffett: Αν θες να φτάσεις στην επιτυχία, πρέπει να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν 4 στοιχεία

Warren Buffett: Αν θες να φτάσεις στην επιτυχία, πρέπει να συνεργάζεσαι με ανθρώπους που έχουν 4 στοιχεία

Ο Warren Buffett έχει καταγράψει τη δική του πετυχημένη διαδρομή. Βαδίζοντας πλέον προς τα 90 του, έχει καταλάβει το εξής: Αν θες να είσαι πετυχημένος σε βάθος χρόνου, πρέπει να βάλεις δίπλα σου τους σωστούς ανθρώπους. Είναι σημαντικό να χτίσεις σχέσεις με έντιμους και ηθικούς ανθρώπους.

Ακούγεται απλό. Ποιος θα ήθελε άλλωστε να συνεργαστεί… με απατεώνες; Kανείς. Κι όμως, στην πράξη δεν είναι τόσο εύκολο να εντοπίσεις τους σωστούς ανθρώπους και να συνεργαστείς μαζί τους. Τελικά τι είναι αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάζεις; Όπως σημειώνει το inc.com, o Warren Buffett συνηθίζει να βάζει δίπλα του ανθρώπους που έχουν 4 συγκεκριμένα στοιχεία. Μπορείς να το κάνεις και εσύ.

1# Ανιδιοτέλεια. Αν κάποιος κοιτάει μόνο το προσωπικό του συμφέρον αδιαφορώντας για τους ανθρώπους που είναι γύρω του, μάλλον δεν είναι μια καλή επιλογή συνεργάτη. Ενας ηγέτης που λειτουργεί κοιτάζοντας μόνο το προσωπικό συμφέρον, βλέπει τους άλλους ως ”μέσο” για να φτάσει σε αυτό το σκοπό. Καλύτερα να μείνεις μακριά από τέτοιους ανθρώπους, στην επαγγελματική σου διαδρομή.

2# Εμπιστοσύνη προς τους άλλους. Το να δείχνεις εμπιστοσύνη προς τους άλλους, μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια τις καλύτερες ιδέες και να αυξήσει τα επίπεδα δημιουργικότητας. Κάπως έτσι, είναι πιθανότερο να συγκεντρωθούν περισσότερα ταλέντα σε μια ομάδα.

3# Χώρος… για λάθη. Συνδέεται με το παραπάνω point. Αυτοί οι «ομαδικοί ηγέτες» αφήνουν περιθώριο για λάθη. Κάπως έτσι χτίζεται ένα ιδιαίτερο περιβάλλον μέσα στην ομάδα, όπου ο καθένας μπορεί να σηκώσει το χέρι του χωρίς φόβο και να παραδεχτεί ένα λάθος ή να κάνει μια ερώτηση. Χωρίς να έχει τον φόβο κάποιας τιμωρίας.

4# Θάρρος. Για να γίνουν τολμηρές επιλογές χρειάζεται θάρρος. Μπορεί κάποιος να είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του κόσμου και να έχει κορυφαία πτυχία, αλλά αν δεν έχει το θάρρος να κάνει τις επιλογές που πρέπει, τότε όλα τα υπόλοιπα έχουν μικρή σημασία. Μόνο έτσι μπορούν να προκύψουν μεγάλες καινοτομίες και επιτυχίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + three =