αρχικηVIRALThe Boat Apartment: Το διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη, που θυμίζει ιστιοπλοϊκό (ΦΩΤΟ)

The Boat Apartment: Το διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη, που θυμίζει ιστιοπλοϊκό (ΦΩΤΟ)

Η έμπνευση για το «The Boat Apartment» είναι ευδιάκριτη από το όνομά του και από τις εικόνες. Οι γραμμές, η μορφολογία, τα έπιπλα, η αίσθηση, όλα θυμίζουν καμπίνες σκάφους. Όχι ενός στενάχωρου κλειστοφοβικού σκάφους, αλλά ίσως ενός άνετου και cozy ιστιοπλοϊκού.

Όμως εδώ φυσικά μιλάμε για ένα διαμέρισμα το οποίο είναι στη Θεσσαλονίκη και περικλείει στα 80 τ.μ. το όραμα των δημιουργών του «Urban Soul Project». Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εσωτερικού χώρου του διαμερίσματος βασίζεται στην αναδιάταξη της τυπολογίας ενός τυπικού χώρου κατοικίας 80 τ.μ. στο κέντρο της πόλης. Το διαμέρισμα είναι μικρό, αλλά θαυματουργό – μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα επιπλέον άτομα, σε χώρους που προσφέρουν προσωρινή ιδιωτικότητα, αλλά σε μόνιμη βάση έχουν λιγότερο αυστηρά όρια, όπως σημειώνει η LIFO.

Σε ένα τυπικό διαμέρισμα, συνήθως βρίσκουμε το σαλόνι στη μπροστινή όψη που αντικρίζει το δρόμο, δύο δωμάτια στους πίσω χώρους και κουζίνα και μπάνιο στο κέντρο. Σε αυτήν την περίπτωση η διάταξη έχει μετατραπεί. Στη θέση του παλιού, μπροστινού σαλονιού έχει διαμορφωθεί ένα master bedroom, με walk-in closet και en-suite μπάνιο που κοιτάζει προς το κρεβάτι και το μπαλκόνι. Τα δυο παλιά υπνοδωμάτια έχουν δημιουργήσει έναν ενιαίο χώρο που φιλοξενεί πλέον το σαλόνι και την κουζίνα. Κατά μήκος του διαδρόμου, έχουν ενταχθεί χώροι και χρήσεις όπως αναγνωστήριο και υπνοδωμάτιο φιλοξενίας. Τα όρια όλων αυτών των χώρων είναι κατασκευασμένα από διαφανές ή ημιδιαφανές γυαλί, προσφέροντας στους χρήστες ιδιωτικότητα ή κοινωνικότητα, ανάλογα με την περίσταση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =