αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Άλλαξε password συχνά»: Μερικοί χαζοί κανόνες σε σχέση με τους κωδικούς ασφαλείας, τους οποίους πρέπει να ξεπεράσεις

«Άλλαξε password συχνά»: Μερικοί χαζοί κανόνες σε σχέση με τους κωδικούς ασφαλείας, τους οποίους πρέπει να ξεπεράσεις

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, βλέπουμε όλο και πιο συχνά κρούσματα «ιντερνετικών παραβιάσεων». Οι χάκερ καταφέρνουν να είναι ένα βήμα πιο μπροστά, να «τρυπώνουν» σε accounts χρηστών ή ακόμα και σε databases κολοσσών, και να υποκλέπτουν διάφορα προσωπικά στοιχεία.

Κάπου εδώ, υπάρχουν αρκετοί «κανόνες», που λένε τι πρέπει να κάνεις με τους κωδικούς ασφαλείας σου, έτσι ώστε να είσαι ήσυχος. Σίγουρα έχεις ακούσει κάποιους από αυτούς. Όπως π.χ. το «να αλλάζεις συχνά τον κωδικό σου». ‘Η το να χρησιμοποιείς το σύμβολο $ στην θέση του γράμματος ‘S’. Οκ, οι χάκερ ξέρουν ότι το εν λόγω σύμβολο αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο γράμμα.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό Fortune, ήρθε η ώρα να προσπεράσεις τους χαζούς κανόνες σαν αυτούς. Δες μερικούς τέτοιους κανόνες στο παρακάτω σύντομο βίντεο. Από την άλλη, η καλύτερη συμβουλή που προτείνουν οι ειδικοί, είναι να δημιουργήσεις έναν μεγάλο κωδικό με γράμματα- σαν μια μεγάλη πρόταση. Α, και άλλαξε password μόνο αν έχει παραβιαστεί το account σου.

Experts say its time to ditch these annoying password rules

Experts say its time to ditch these annoying password rules: http://for.tn/2q69nlW

Posted by Fortune on Montag, 22. Januar 2018

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =