αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSuper deal: Η Johnson & Johnson εξαγοράζει την Actelion Pharmaceuticals Ltd προς 30 δισ. δολάρια

Super deal: Η Johnson & Johnson εξαγοράζει την Actelion Pharmaceuticals Ltd προς 30 δισ. δολάρια

Η Johnson & Johnson συμφώνησε να αποκτήσει την Actelion Pharmaceuticals Ltd, την μεγαλύτερη βιοτεχνολογική εταιρεία της Ευρώπης, έναντι 30 δισ. δολαρίων.

Η συμφωνία δίνει στην J&J πρόσβαση στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε θεραπείες σπάνιων ασθενειών, και δίνει τέλος στις διαπραγματεύσεις εβδομάδων.

Ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός αρχικά είχε εγκαταλείψει τις συνομιλίες λόγω διαφωνιών για την τιμή, για να επιστρέψει μια εβδομάδα αργότερα, καθώς οι δύο επιχειρήσεις εισήλθαν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις.

Η J&J πληρώνει 280 δολάρια για κάθε μετοχή της Actelion, διατηρώντας τις διαθέσιμες θεραπείες της ελβετικής εταιρείας για σπάνιες νόσους, όπως σημειώνει το capital.gr.

Η Actelion θα διαχωρίσει τις δραστηριότητες ανακάλυψης φαρμάκων σε μια ξεχωριστή εταιρεία, που θα ονομάζεται R&D NewCo, και η Johnson & Johnson αρχικά θα κατέχει το 16% των ψήφων της νέας εταιρείας, με option να αποκτήσει επιπλέον 16%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − 6 =