αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑSophia Amoruso προς νέους επιχειρηματίες: Μην αναζητάτε χρήματα από επενδυτές. Θα το μετανιώσετε

Sophia Amoruso προς νέους επιχειρηματίες: Μην αναζητάτε χρήματα από επενδυτές. Θα το μετανιώσετε

Την Sophia Amoruso ίσως την γνωρίζεις. Είναι μια από τις πιο γνωστές businesswomen των ΗΠΑ και best-seller συγγραφέας των New York Times. Σήμερα είναι 36 ετών και έχει μια περιουσία που φτάνει στα 5 εκατ. δολάρια. Μάλιστα έχει καταφέρει να συγκεντρώσει γύρω της ένα φανατικό κοινό που την ακολουθεί και ακούει τις συμβουλές της. Στο Instagram αυτή τη στιγμή η Sophia Amoruso έχει πάνω από 626 χιλ. followers.

Τώρα με μια νέα ανάρτηση της στο Facebook, η διάσημη επιχειρηματίας έπιασε ένα ιδιαίτερο θέμα: Το κατά πόσο είναι καλό ένας νέος επιχειρηματίας να… μπλέκεται με επενδυτές. Και η άποψη της ίσως κάνει κάποιους να εκπλαγούν.

«Ξέρω ότι είναι σέξυ. Ξέρω ότι προσελκύει δημοσιότητα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι το 99,9% των ιδρυτών δεν χρειάζονται επενδυτές για να ξεκινήσουν και να αναπτύξουν μια μεγάλη επιχείρηση», γράφει αρχικά η ίδια.

Και αμέσως μετά μιλά για την δική της περίπτωση: «Ξέρω ότι μπορεί να πείτε: ‘Σοφία, δεν σήκωσες 60 εκατ. δολάρια μέσω venture capital;’. Ναι, το έκανα. Αλλά το έκανα όταν δεν χρειαζόμουν τα χρήματα. Αυτόχρηματοδότησα την Nasty Gal μέχρι να φτάσει να βγάζει κέρδη 28 εκατ. δολαρίων, πριν το κάνω. Και αφού πήρα χρήματα μέσω venture capital, υπήρχαν στιγμές που πραγματικά το μετάνιωσα».

«Οι ιδρυτές με κερδοφόρες επιχειρήσεις ελέγχουν το πεπρωμένο τους», τονίζει η ίδια μεταξύ άλλων. Σημειώνοντας πως όταν έχεις επενδυτές δεν μπορείς… ούτε να φύγεις.

«Και μην ξεχνάτε ότι σας παρακολουθούν. Πας διακοπές; Ασχολείσαι με κάτι άλλο; Ανεβάζεις IG Stories τα Σαββατοκύριακα; Τότε δεν δουλεύεις αρκετά σκληρά», τονίζει. Όπως εξηγεί η ίδια, κάποιες φορές είναι καλύτερο… να μην εμπλέκονται πολλές πλευρές. Εκτός αν το project σου περιλαμβάνει εκτόξευση πυραύλων στο διάστημα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + twenty =