αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Silent start»: Η απρόσμενη τακτική που χρησιμοποιεί ο Jeff Bezos στα meetings

«Silent start»: Η απρόσμενη τακτική που χρησιμοποιεί ο Jeff Bezos στα meetings

Όλοι έχουμε βρεθεί σε ένα τέτοιο δωμάτιο: Ένα meeting, που διαρκεί ατελείωτες ώρες και δεν οδηγεί πουθενά. υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό, αλλά ο κυριότερος ίσως είναι η έλλειψη προετοιμασίας. Εσύ μπορεί να στείλεις μια ατζέντα για την συνάντηση, από πριν, έτσι ώστε τα μέλη της ομάδας να προετοιμαστούν. Αυτό όμως δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν οι άλλοι όντως δεν την διαβάσουν.

Η σκέψη ότι οι άνθρωποι σου προετοιμάζονται για κάθε meeting είναι πολύ ωραία. Αλλά ας μιλήσουμε ειλικρινά: Αυτό απλά δεν συμβαίνει. Κάτι που έχει καταλάβει ο ιδρυτής της Amazon, Jeff Bezos. Έτσι, όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό inc.com, έχει καθιερώσει τη δική του τακτική. Που ονομάζεται με μια φράση «silent start».

Πως λειτουργεί: Στην αρχή κάθε συνάντησης, ο Bezos μαζί με κάποιους στενούς του συνεργάτες, διαβάζουν τα σημειώματα που έχουν πάνω στο τραπέζι και αφορούν το meeting. Σε αυτό το διάστημα, υπάρχει απόλυτη σιωπή στην αίθουσα. Μάλιστα, τα σημειώματα μπορεί να είναι μεγάλα σε έκταση, έτσι αυτή η κατάσταση μπορεί να διαρκέσει έως 30 λεπτά.

Σε όλο ατό το διάστημα, ο συντονιστής και οι παρευρισκόμενοι κρατούν σημειώσεις και περιμένουν. Αλλά το πιο σημαντικό, είναι ότι σκέφτονται.

«Για τους νέους εργαζομένους, είναι μια περίεργη εμπειρία. Απλά δεν έχουν συνηθίσει να κάθονται σιωπηλά σε ένα δωμάτιο και να μελετούν, μαζί με ένα σορό στελέχη», λέει ο Jeff Bezos.

Όπως εξηγεί ο γνωστός επιχειρηματίας, με αυτή την τακτική εξασφαλίζει την αμέριστη προσοχή όλων των παρευρισκομένων. Και το πιο σημαντικό: βοηθά στην προετοιμασία της συζήτησης που θα γίνει αμέσως μετά. Οι συμμετέχοντες έχουν χρόνο να σκεφτούν, να καταγράψουν συγκεκριμένα όσα έχουν να πουν, και στη συνέχεια να γίνει μια παραγωγική συζήτηση. Με αρχή, μέση και τέλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − two =