αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑRent the Runway: Η startup που δανείζει ρούχα και «σήκωσε» 60 εκατ. δολάρια

Rent the Runway: Η startup που δανείζει ρούχα και «σήκωσε» 60 εκατ. δολάρια

Αν δούμε τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την καινοτόμο επιχείρηση Rent the Runway, μπορούμε να καταλάβουμε το πόσο εύκολο είναι να ανατραπούν τα δεδομένα στο κόσμο των startups. Είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Στην περίπτωση αυτή, τα πράγματα πήγαν καλά.

Η εταιρία -που είναι γνωστή για τις ενοικιάσεις γυναικείων ρούχων- άντλησε χρηματοδότηση ύψους 60 εκτα. δολαρία, όπως σημειώνει το αμερικανικό site Recode.net. Σε αυτή συμμετείχε η επενδυτική εταιρία Fidelity. Ενώ χρήματα έριξαν επίσης και οι υπάρχοντες επενδυτές, όπως η Bain Capital Ventures και η TCV.

Το αξιοσημείωτο είναι, ότι μόλις 9 μήνες πριν, η CEO της Rent the Runway, Jennifer Hyman, δήλωνε ότι… δεν βλέπει να έρχεται νέα χρηματοδότηση στο κοντινό μέλλον. «Νομίζω ότι είναι αδύνατο να έχουμε μια νέα χρηματοδότηση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια» είχε δηλώσει μεταξύ άλλων.

Τι άλλαξε μέσα σε 9 μήνες; Η αμερικανική startup κατάφερε να καταγράψει μια κερδοφόρα χρονιά με έσοδα που ξεπέρασαν τα 100 εκατ. δολάρια. Κάτι που όπως είναι λογικό, άλλαξε τα δεδομένα από τη μεριά των επενδυτών. Επίσης, η εταιρία λάνσαρε ένα νέο προϊόν. Την μηνιαία συνδρομή 139 δολαρίων, για την ενοικίαση καθημερινών ρούχων. Από εκεί μάλιστα προήλθε το 1/5 των εσόδων της για το τρέχον έτος.

Η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρία να αναπτυχθεί ακόμα πιο γρήγορα, όπως λέει η Hyman, ενώ η συνολική αξία του brand εκτιμάται πλέον στα 520 εκατ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Fidelity που έριξε τα χρήματα σε αυτή τη αυτή τη φάση, έχει επίσης επενδύσει σε κολοσσούς όπως την Uber και την AirBnb. Τα στελέχη της πιστεύουν πολύ σε αυτό που λέμε sharing economy, και θεωρούν ότι στο μέλλον οι περισσότερες γυναίκες θα ενοικιάζουν ρούχα. Αυτός θα είναι ο κανόνας στην καθημερινότητα.

nokia

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =