αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Δεν γεννήθηκα πλούσιος. Αλλά έγινα εκατομμυριούχος σπάζοντας αυτούς του 6 συνηθισμένους κανόνες»: Εξηγεί κάποιος που τα κατάφερε στα 35 του

«Δεν γεννήθηκα πλούσιος. Αλλά έγινα εκατομμυριούχος σπάζοντας αυτούς του 6 συνηθισμένους κανόνες»: Εξηγεί κάποιος που τα κατάφερε στα 35 του

Για τον Steve Adcock έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Eγινε εκατομμυριούχος στα 35 του, παραιτήθηκε από τη δουλειά του, και έκτοτε γράφει ως financial expert στο εξειδικευμένο blog του. Παράλληλα, είναι αρθρογράφος σε κορυφαία ΜΜΕ όπως τα MarketWatch, Forbes και Business Insider.

«Δεν γεννήθηκα πλούσιος. Δεν δούλεψα σε τίποτα άλλο παρά μόνο σε δουλειές 9-5. Δεν έλαβα κάποια κληρονομιά ούτε κέρδισα το λαχείο. Και δεν ήμουν ποτέ ο πιο έξυπνος άνθρωπος στο δωμάτιο», λέει τώρα σε νέο άρθρο του στο CNBC.

Τότε πως τα κατάφερε; Δεν ακολούθησε την πεπατημένη όπως λέει. Και παραθέτει 6 συνηθισμένους κανόνες που έσπασε για να γίνει  τόσο πλούσιος τόσο νωρίς.

Λάθος κανόνας Νο1: Μην κοιτάς τον εαυτό σου

Ο Adcock έβαλε πρώτο τον εαυτό του. «Το ονομάζω «υγιή εγωισμό». Το να βάζεις τον εαυτό σου πρώτο σημαίνει να δίνεις προτεραιότητα στην ψυχική και σωματική σου υγεία. Εξοπλίζεστε καλύτερα για να ανταποδώσετε με ουσιαστικό τρόπο. Σημαίνει επίσης «όχι». Για παράδειγμα, επειδή είμαι εσωστρεφής, θα απορρίψω τις κοινωνικές προσκλήσεις ή θα απομακρυνθώ από συναντήσεις όταν χρειάζομαι χρόνο για τον εαυτό μου. Διαφορετικά, θα αγνοήσω τις τηλεφωνικές κλήσεις εάν δεν είμαι στον κατάλληλο χώρο για να μιλήσω» εξηγεί.

Λάθος κανόνας Νο2: Ακολουθήστε το πάθος σας

Τα πάθη μας δεν πληρώνουν πάντα τους λογαριασμούς. Τα πάθη των περισσότερων ανθρώπων είναι δημιουργικά και μπορεί να είναι πιο δύσκολο να κερδίσεις υψηλό μισθό σε έναν δημιουργικό τομέα.

«Το πάθος μου είναι η φωτογραφία, αλλά επέλεξα μια καριέρα στην επιστήμη των υπολογιστών γιατί είμαι καλός σε αυτήν και τα τεχνολογικά επαγγέλματα τείνουν να πληρώνουν περισσότερα. Επιφυλάσσομαι για τη φωτογραφία για νύχτες και τα Σαββατοκύριακα και δεν χρειάστηκε ποτέ να βιώσω την πίεση να το κάνω για να κερδίσω μισθό πλήρους απασχόλησης. Εξαιτίας αυτού, εξακολουθεί να είναι το πάθος μου», λέει ο ίδιος.

Λάθος κανόνας Νο3: Μην ανακατεύετε τα πράγματα

«Ήμουν πάντα γρήγορος στο να εκφράσω τις απόψεις μου, ειδικά όταν πίστευα ότι μια επιχειρηματική κίνηση ήταν λάθος. Η επισήμανση των βελτιώσεων που θα μπορούσε να κάνει η ομάδα μου, με οδήγησε στην πρώτη μου ηγετική θέση ως διευθυντή. Αν είχα καθίσει στις συνεδριάσεις ήσυχα, δεν θα είχα προχωρήσει σε ηγετικές θέσεις – ή υψηλότερους μισθούς – τόσο γρήγορα. Το να κουνάς το σκάφος δεν σημαίνει ότι είσαι καταχρηστικός ή ο πιο δυνατός άνθρωπος στο δωμάτιο. Έχει να κάνει με το να μιλάτε όταν το χρειάζεστε και να ορίζετε μια νέα πορεία» εξηγεί.

Λάθος κανόνας Νο4: Πρέπει να δουλεύεις 24/7

«Το να εργάζεστε πολύ και να εξαντληθείτε δεν θα σας βοηθήσει να γίνετε πιο επιτυχημένοι. Είναι ΟΚ να χρησιμοποιείτε ψυχαγωγικά και άλλα μέσα που θα σας βοηθήσουν να αποσυμπιεστείτε και να χαλαρώσετε μετά από μια καλή δουλειά. Θα είστε πολύ πιο παραγωγικοί κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω του χρόνου που αφιερώνετε στον εαυτό σας. Παρακολουθώ το Netflix σχεδόν κάθε απόγευμα για να χαλαρώσω. Είμαι επίσης μεγάλος λάτρης των σπορ και παίζω σε πολλά fantasy football leagues. Ξυπνάω στις 7 το πρωί για να έχω τον έλεγχο της ημέρας μου και να βρίσκω χρόνο για αυτά τα χαλαρωτικά χόμπι», λέει ο εκατομμυριούχος.

Λάθος κανόνας Νο5: Μείνετε στις αρμοδιότητες της θέσης σας

«Πριν από μια δεκαετία, είχα την ευκαιρία να πηδήξω δύο επίπεδα διοίκησης με μια μεγάλη προαγωγή. Δεν ένιωθα έτοιμος για τη δουλειά, αλλά την πήρα ούτως ή άλλως. Έμαθα στην πορεία. Κάνοντας αυτό το άλμα μπήκα σε μια νέα τροχιά με υψηλές απολαβές για το υπόλοιπο της καριέρας μου. Με βοήθησε να γίνω πιο σίγουρος για τις ικανότητές μου. Εάν υπάρχει περίπτωση να αναλάβετε περισσότερες ευθύνες από ό,τι νομίζετε ότι θα μπορούσατε, η καλύτερη συμβουλή μου είναι να είστε γενναίοι και να το δοκιμάσετε. Θα μπορούσε να σας φέρει σε θέση για αυξήσεις, προαγωγές και άλλες ευκαιρίες για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα στη πορεία» λέει.

Λάθος κανόνας Νο6: Μην είσαι καλός αν θέλεις να κερδίσεις

«Η καλοσύνη ανοίγει πόρτες. Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας μου προήλθε από την προσωπικότητα και τη συμπεριφορά μου στο γραφείο. Απέκτησα τη φήμη κάποιου που ήταν εύκολο να δουλέψεις μαζί μου» εξηγεί ο ίδιος και συμπληρώνει: «Αυτό έκανε τη διοίκηση πιο διατεθειμένη να μου ζητήσει να συνεργαστώ μαζί τους σε μεγάλα projects. Ανακάλυψα ότι το να έχεις έναν ισχυρό ηθικό κώδικα και να είσαι εξαιρετικός συμπαίκτης μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες ευκαιρίες με την πάροδο του χρόνου. Μην διοικείτε με φόβο ή επιθετικότητα όταν έχετε την ευκαιρία να ηγηθείτε με συμπόνια».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × five =