αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO Mr Alibaba γίνεται… καθηγητής

O Mr Alibaba γίνεται… καθηγητής

Ως επισκέπτης καθηγητής στο Κολέγιο του Τόκιο θα εργάζεται ο ιδρυτής του κολοσσού της Alibaba, Τζακ Μα. Στο πλαίσιο του ρόλου του ως πανεπιστημιακού δασκάλου, ο επιχειρηματίας θα συμμετέχει σε πρότζεκτ για τη βιώσιμη γεωργία και την παραγωγή τροφίμων και επίσης θα παραδίδει σεμινάρια επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο Μα πέρασε μεγάλο μέρος του περασμένου έτους διαμένοντας στο κέντρο του Τόκιο, διατηρώντας τις δημόσιες εμφανίσεις και δραστηριότητές του στο ελάχιστο, ενόσω η Κίνα εφάρμοζε την πολιτική μηδενικής Covid στη χώρα. Η ακύρωση της IPO της Ant οδήγησε σε μια σειρά ρυθμιστικών μέτρων κατά των μεγαλύτερων τεχνολογικών κολοσσών της χώρας, συμπεριλαμβανομένου ενός προστίμου ρεκόρ 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Alibaba για αντιανταγωνιστική συμπεριφορά.

Βέβαια ο Μα έχει ξανά βρεθεί σε παρόμοια θέση καθηγητή. Όπως γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο μας, πριν γίνει δισεκατομμυριούχος ο Mr Alibaba πέρασε από διάφορες δουλειές και καταστάσεις. Κάποια στιγμή κατάφερε να βρει μια δουλειά ως καθηγητής Αγγλικών, σε ένα κινεζικό πανεπιστήμιο. Ο ίδιος μάλιστα αγάπησε πολύ αυτή τη δουλειά και τους μαθητές που είχε, παρόλο που αμειβόταν με μόλις 12 δολάρια το μήνα.

Το 2019 ο Μα ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το «τιμόνι» της Alibaba. «Δεν θέλω να πεθάνω μέσα σε ένα γραφείο» έχει πει ο ίδιος. Συμπληρώνοντας: «Στα 80 και στα 90 μου, θα είμαι στην παραλία, θα ακούω ραδιόφωνο, και στις ειδήσεις θα λένε ότι η Alibaba τα πάει περίφημα. Τότε θα είμαι πολύ χαρούμενος».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 3 =