αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑO 27χρονος που έγινε εκατομμυριούχος λέει ότι αρνείται να ξοδέψει χρήματα σε 2 πράγματα

O 27χρονος που έγινε εκατομμυριούχος λέει ότι αρνείται να ξοδέψει χρήματα σε 2 πράγματα

Η καθαρή περιουσία του Todd Baldwin ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο δολάρια όταν ήταν 25 ετών. Σήμερα, στα 27 του, έχει έσοδα 615.000 $ ετησίως (305.000 $ μετά τα επαγγελματικά έξοδα) χάρη σε ένα μείγμα εσόδων από ενοικιάσεις ακινήτων, την καθημερινή του εργασία που περιλαμβάνει πωλήσεις στο commercial insurance, και τα επιπλέον μετρητά που βγάζει ως «secret shopper».

Το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του προέρχεται από τα έξι ενοικιαζόμενα ακίνητα που κατέχει με τη σύζυγό του: Κερδίζουν 460.000 $ ετησίως από τα ενοίκια. Καλύπτοντας φυσικά και τα σχετικά έξοδα από αυτό το ποσό.

«Αν και η καθαρή περιουσία μας είναι επταψήφια, δεν κάνουμε πολλά από τα τυπικά πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάνουν οι εκατομμυριούχοι. Είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί», λέει ο Baldwin, ο οποίος μοιράζεται ένα Ford Focus του 2009 με τη γυναίκα του. Επειδή κρατά τα έξοδά του τόσο χαμηλά, μπορεί να βάζει στην άκρη πάνω από το 80% των εσόδων του.

Όπως εξηγεί ο ίδιος στο CNBC, δεν ξοδεύει χρήματα για 2 πράγματα. Για αρχή, δεν θα πληρώσει για διασκέδαση, όπως εστιατόρια και ταινίες, αλλά όπως εξηγεί το κάνει αυτό «επειδή ξέρω ότι πληρώνομαι για αυτό». Όπως είπαμε, εργάζεται ως «μυστικός αγοραστής» που σημαίνει ότι πληρώνεται για φαγητό έξω, να πηγαίνει για ψώνια, να βλέπει ταινίες και ακόμη και για επισκέψεις σε ξενοδοχεία και καζίνο.

«Υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις εκεί έξω που θέλουν να μάθουν πώς τα πάνε οι υπάλληλοί τους και πώς ανταποκρίνεται η αγορά στα προϊόντα τους», εξηγεί. «Επομένως, αυτές οι εταιρείες θα βρουν freelancers σαν εμένα για να πάνε στο κατάστημά τους ως πελάτης, να αγοράσουν το προϊόν ή την υπηρεσία και μετά να κάνουν review γι’ αυτό», εξηγεί.

Μήπως να σκεφτείς και εσύ έναν τρόπο για να… ψυχαγωγείσαι δωρεάν;

«Ένα άλλο πράγμα για το οποίο δεν θα ξοδέψω ποτέ χρήματα είναι οι περιττές χρεώσεις τραπεζικού λογαριασμού ή χρεώσεις πιστωτικών καρτών», λέει ο Baldwin. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες – έχει 13 από αυτές – αλλά ποτέ δεν χρεώνει υπερβολικά και κάνει πληρωμές εγκαίρως για να αποφύγει επιπλέον χρεώσεις.

Ο Baldwin άρχισε να εργάζεται όταν ήταν 12 ετών, και ενθουσιάζεται με την αποταμίευση. «Είναι πραγματικά διασκεδαστικό να μπορείς να αγοράσεις κάτι και μετά να επιλέγεις να μην το κάνεις», λέει. Σκέφτεται όλες τις αγορές του, ειδικά τις μεγάλες: «Η γυναίκα μου και εγώ θέλουμε να κάνουμε οικογένεια τα επόμενα δύο χρόνια και σκεφτόμουν ότι μπορεί να πάρουμε ένα SUV. Κοίταζα αυτά που ήταν περίπου στα 60.000 $». Μετά την ανάλυση των αριθμών, ωστόσο, αποφάσισαν να ανακατευθύνουν αυτά τα χρήματα αλλού. Μεταξύ άλλων «αγοράσαμε ένα ακόμα ενοικιαζόμενο ακίνητο – και τώρα αυτή η ταμειακή ροή του ακινήτου είναι 4.000 $ το μήνα». Τελικά, το εισόδημα από τα ενοίκια «θα μπορούσε να πληρώσει για τέσσερα από αυτά τα SUV που μου άρεσαν», προσθέτει.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × five =