αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMatch & Teach Me for Integration: Η ελληνική startup που ενδιαφέρεται για τους μετανάστες και ξεχωρίζει διεθνώς

Match & Teach Me for Integration: Η ελληνική startup που ενδιαφέρεται για τους μετανάστες και ξεχωρίζει διεθνώς

H Match & Teach Me for Integration, η Ελληνική startup που ως αντικείμενό της έχει την ένταξη των μεταναστών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, κατάφερε να προκριθεί στους φιναλίστ του διεθνούς διαγωνισμού “Innovate for Refugees” του MIT Enterprise Forum PanArab που θα διεξαχθούν στο Αμάν της Ιορδανίας στις 3 & 4 Οκτωβρίου. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός διοργανώνεται, μεταξύ άλλων, από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), τη UNICEF, το UBER και είναι υπό την αιγίδα της βασίλισσάς Ράνια της Ιορδανίας.

Την ίδια μέρα (4/10), η Match & Teach Me for Integration συμμετέχει στον τελικό του Social Impact Award, ως μία εκ των φιναλίστ και σε αυτόν το διαγωνισμό.

Η Match & Teach Me for Integration είναι μια πλατφόρμα e-Learning για δωρεάν εκπαίδευση των μεταναστών στην Ευρώπη. Η προσπάθεια είναι αποτέλεσμα συνεργασίας πανεπιστημιακών καθηγητών, κοινωνικών ακτιβιστών, εθελοντών εκπαιδευτών, Σύριων και Αφγανών προσφύγων και των 2 μεγαλύτερων εταιριών στο τομέα της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Μέσω της πλατφόρμας, οι πρόσφυγες θα έχουν πρόσβαση σε e-Learning υλικό μέσω των smartphones τους και αυτοί που ολοκληρώνουν επιτυχώς ένα εκπαιδευτικό κύκλο θα λαμβάνουν το σχετικό ψηφιακό πιστοποιητικό, το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία Blockchain.

Τα μαθήματα που θα διδάσκονται αρχικά είναι:

α) η γλώσσα της χώρας υποδοχής για την οποία ενδιαφέρεται κάποιος πρόσφυγας,

β) πληροφορική και προγραμματισμό, αφού διεθνώς παρατηρείται διαρκής έλλειψη καταρτισμένου προσωπικού. Η ίδια προσέγγιση έχει δουλέψει επιτυχώς σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία, στη Γαλλία, στην Βρετανία, στη Φινλανδία και στην Ολλανδία, όπου πλειάδα από ΜΚΟ εκπαιδεύουν πρόσφυγες πάνω στο αντικείμενο και έτσι καταφέρνουν, όχι μόνο να τους εντάξουν στις κοινωνίες τους, αλλά και να ενισχύσουν την οικονομία τους μέσω του “BrainGain”. Για αυτό το λόγο τέτοιες προσπάθειες υποστηρίζονται έντονα από τις μεγάλες επιχειρήσεις στο χώρο της τεχνολογίας.

Ήδη, εξέχουσες εταιρίες, καθώς και Ελληνικά αλλά και διεθνή ιδρύματα έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια και η έναρξη των μαθημάτων έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Νοέμβριο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 2 =