αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑMark Zuckerberg: «Δεν θα ξεκινούσα σήμερα μια εταιρία στην Silicon Valley»

Mark Zuckerberg: «Δεν θα ξεκινούσα σήμερα μια εταιρία στην Silicon Valley»

Μερικές ίσως απρόσμενες δηλώσεις έκανε ο Mark Zuckerberg, στέλνοντας τα δικά του μηνύματα προς τους νέους επιχειρηματίες. Μπορεί ο ίδιος κάποτε να πήγε στο «κέντρο» που ονομάζεται Silicon Valley για να αναπτύξει την επιχείρηση του, ωστόσο αν ξεκινούσε τώρα μια εταιρία θα έκανε τα πράγματα διαφορετικά.

Ο ίδιος βρέθηκε On-stage σε event στις ΗΠΑ, και είπε ότι δεν θα ξεκινούσε σήμερα μια επιχείρηση στην Silicon Valley. Όπως σημείωσε του αρέσει η περιοχή, αλλά αν ξεκινούσε σήμερα την επιχειρηματική του προσπάθεια, δεν θα την επέλεγε. Μάλιστα οι δηλώσεις του Mr Facebook έρχονται σε μια εποχή, κατά την οποία συζητιούνται και τα… προβλήματα που υπάρχουν στην Silicon Valley, όπως τα υψηλά ενοίκια και το κόστος ζωής γενικότερα.

Όπως είπε ο Zuckerberg, όταν μετακόμισε για πρώτη φορά στη Silicon Valley, ήταν 19 χρονών και «δεν γνώριζε τίποτα για την οικοδόμηση μιας εταιρίας». Ενώ εξήγησε ότι «τότε δεν υπήρχαν πολλά εργαλεία οικοδόμησης μιας επιχείρησης όπως είναι τώρα».

Τώρα, τα social media έχουν κάνει τα δεδομένα πιο εύκολα. Μια νέα εταιρία μπορεί να βρει πελάτες, ενώ μπορεί επίσης να «πιάσει» χώρο στο cloud του Amazon Web Services. «Τότε ήταν πολύ πιο περίπλοκο», παραδέχεται ο Zuckerberg. Εκείνη την εποχή ήταν δύσκολο για το Facebook να αποκτήσει τους διακομιστές και τα κέντρα δεδομένων που χρειαζόταν για να εγκατασταθεί, πόσο μάλλον να βρει το απαραίτητο επιχειρηματικό κεφάλαιο. «Νομίζω ότι ο κόσμος βρίσκεται σε διαφορετικό σημείο τώρα» τόνισε ο CEO του Facebook, συμπληρώνοντας ότι πλέον οι νέοι επιχειρηματίες μπορούν να ξεκινήσουν από πολλά άλλα μέρη.

Μάλιστα άφησε και την… σπόντα του, λέγοντας πως οι άνθρωποι στην Silicon Valley δεν έχουν πλέον τόσο μεγάλη ποικιλία στον τρόπο που σκέφτονται. Άρα το να ξεκινήσεις από ένα άλλο μέρος, ίσως σε κάνει πιο δημιουργικό και πιο καινοτόμο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 3 =