αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΝιώθεις ότι δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες στη ζωή σου; Εδώ είναι 6 λάθη που ίσως κάνεις

Νιώθεις ότι δεν είσαι όσο πετυχημένος θα ήθελες στη ζωή σου; Εδώ είναι 6 λάθη που ίσως κάνεις

Νιώθεις κάποιες στιγμές ότι δεν είσαι τόσο επιτυχημένος όσο θα ήθελες; Δεν είσαι μόνος.

Όλοι έχουμε στιγμές που νιώθουμε ότι δεν τα πάμε καλά. Τι γίνεται όμως αν δεν είναι απλώς ένα στιγμιαίο συναίσθημα; Τι γίνεται αν υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που σας κρατούν πίσω; Η επιτυχία δεν είναι μόνο τύχη ή ταλέντο. Αφορά επίσης τη στάση σας για όσα συμβαίνουν, τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα. Και υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να εμποδίσουν την πρόοδό σας.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε 6 χαρακτηριστικά προσωπικότητας που θα μπορούσαν να είναι ο λόγος για τον οποίο αισθάνεστε «κολλημένοι» και μακριά από την επιτυχία.

1) Φοβάσαι την αποτυχία

Η επιτυχία δεν είναι μόνο η νίκη. Είναι επίσης η αποτυχία και η διδαχή από αυτήν. Όλοι έχουμε όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά συχνά, είναι ο φόβος της αποτυχίας που μας εμποδίζει να τα κυνηγήσουμε.

Ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να σας ”παραλύσει”, κάνοντάς σας να αποφύγετε να ρισκάρετε ή να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας. Αλλά εδώ είναι το point- η αποτυχία είναι κομμάτι της ζωής. Είναι κομμάτι του δρόμου προς την επιτυχία.

Σκέψου το. Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν αποτύχει πολλές φορές. Αλλά αυτό που τους ξεχωρίζει είναι ότι δεν άφησαν τις αποτυχίες τους να τους καθορίσουν. Αντίθετα, έμαθαν από αυτές και τις χρησιμοποιούσαν ως σκαλοπάτι για να ανέβουν ψηλότερα.

Εάν ανησυχείτε συνεχώς για την αποτυχία, μπορεί να είναι ο λόγος που δεν αισθάνεστε επιτυχημένοι στη ζωή.

2) Τελειομανία

Ίσως έχεις μπει σε ένα τέτοιο πλαίσιο. Όλα πρέπει να είναι σωστά. Κάθε εργασία πρέπει να ολοκληρωθεί άψογα. Κάθε στόχος έπρεπε να επιτευχθεί χωρίς ούτε ένα λάθος. Και αν δεν τα καταφέρεις; «Χτυπάς» τον εαυτό σου για αυτό.

Αλλά εδώ είναι το θέμα της τελειομανίας: Είναι εξαντλητικό. Και είναι ένας σίγουρος τρόπος για να νιώσετε ότι δεν είστε ποτέ αρκετά επιτυχημένοι.

Οταν είσαι τελειομανής, τίποτα δεν φαίνεται αρκετά καλό. Θα μπορούσατε να ολοκληρώσετε τέλεια ένα project, αλλά το μόνο που μπορείτε να σκεφτείτε είναι τα μικρά πράγματα που θα μπορούσατε… να κάνετε καλύτερα. Είναι ένας ατελείωτος κύκλος αυτοκριτικής και δυσαρέσκειας.

3) Αρνητικότητα

Η αρνητικότητα μπορεί να είναι ένα τεράστιο εμπόδιο στην πορεία σας προς την επιτυχία.

Όταν είσαι συνεχώς αρνητικός, είναι δύσκολο να δεις τα θετικά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Έχετε την τάση να επικεντρώνεστε στα πράγματα που πάνε στραβά αντί να κοιτάτε τι πηγαίνει σωστά. Είναι σαν να φοράτε ένα ζευγάρι γυαλιά με σκούρα απόχρωση – όλα φαίνονται ζοφερά.

Αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με το πώς βλέπεις τον κόσμο. Η αρνητικότητα μπορεί επίσης να επηρεάσει τον τρόπο που αλληλεπιδράτε με τους άλλους. Εάν παραπονιέστε πάντα ή βλέπετε τα χειρότερα, οι άνθρωποι μπορεί να μην θέλουν να συνεργαστούν μαζί σας ή να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

4) Αναβλητικότητα

Όλοι είμαστε ένοχοι για… αναβλητικότητα κάποια στιγμή.

Eχεις ένα έργο να κάνεις, αλλά συνεχίζεις να το αναβάλλεις. Λέτε στον εαυτό σας ότι θα το κάνετε… αργότερα ή αύριο ή την επόμενη εβδομάδα. Αλλά το αργότερα δεν έρχεται ποτέ.

Η αναβλητικότητα είναι ένα σημαντικό εμπόδιο. Σας εμποδίζει να αναλάβετε δράση και να σημειώσετε πρόοδο. Μπορεί να αισθάνεστε άνετα αυτή τη στιγμή, αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να σας αφήσει να αισθάνεστε κολλημένοι και ανεκπλήρωτοι.

Εάν είστε μόνιμα αναβλητικός, μπορεί να είναι ο λόγος που δεν αισθάνεστε επιτυχημένοι στη ζωή. Αλλά μην απελπίζεστε – είναι σίγουρα κάτι που μπορείτε να ξεπεράσετε. Ξεκινήστε αναλύοντας τις μεγάλες εργασίες σε μικρότερες, διαχειρίσιμες. Και ορίστε στον εαυτό σας προθεσμίες για να παραμείνετε σε καλό δρόμο.

Κάθε ταξίδι προς την επιτυχία ξεκινά με ένα πρώτο βήμα. Γιατί λοιπόν να μην κάνετε αυτό το βήμα σήμερα αντί να το αναβάλλετε για αύριο;

5) Αδυναμία να πεις «όχι»

Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πουν «όχι». Σε ευκαιρίες, σε αιτήματα, ακόμα και σε πράγματα που δεν θέλουν πραγματικά να κάνουν. Φοβούνται μήπως απογοητεύσουν τους ανθρώπους και χάσουν ευκαιρίες.

Το να γνωρίζετε πότε και πώς να πείτε όχι είναι μια κρίσιμη δεξιότητα όταν μιλάμε για την επιτυχία. Πρόκειται για τον καθορισμό ορίων και την ιεράρχηση των αναγκών και των στόχων σας. Εάν λέτε συνεχώς «ναι σε όλα και σε όλους», θα ανοιχτείτε υπερβολικά και δεν θα έχετε χρόνο ή ενέργεια για αυτό που πραγματικά έχει σημασία για εσάς.

Αν δυσκολεύεστε να πείτε όχι, μπορεί να είναι ο λόγος που δεν νιώθετε επιτυχημένοι στη ζωή.

Το να ξεπεράσεις αυτό δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη δημιουργία μιας ζωής που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες και τις φιλοδοξίες σας. Θυμήσου το άρθρο: Πως οι έξυπνοι άνθρωποι λένε όχι, χωρίς να πουν την λέξη όχι- Εδώ είναι 5 τρόποι.

6) Φοβάσαι… την επιτυχία

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά ο φόβος της επιτυχίας είναι πραγματικός.

Μερικοί άνθρωποι φοβούνται να πετύχουν επειδή ανησυχούν για το τι θα ακολουθήσει. Ανησυχούν για την πίεση να διατηρήσουν την επιτυχία τους, τις προσδοκίες από τους άλλους, ακόμη και τις αλλαγές που μπορεί να φέρει η επιτυχία.

Αν το αναλύσουμε λίγο περισσότερο, ο φόβος της επιτυχίας είναι ουσιαστικά ο φόβος της αλλαγής και ο φόβος για το άγνωστο. Μπορεί να σας κρατήσει κολλημένους στη ζώνη άνεσής σας, εμποδίζοντάς σας να φτάσετε στα όνειρά σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε συνήθειες που έχουν οι ανεξάρτητοι άνθρωποι. Και φτάνουν στην επιτυχία

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 5 =