αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑKefalonian Beer: Η μπύρα made in Greece, την οποία δημιούργησαν τρεις νέοι και βάζει πλώρη για ξένες αγορές

Kefalonian Beer: Η μπύρα made in Greece, την οποία δημιούργησαν τρεις νέοι και βάζει πλώρη για ξένες αγορές

Αψηφώντας την οικονομική κρίση, τρεις νέοι άνθρωποι τόλμησαν και ίδρυσαν τη δική τους μικροζυθοποιία, δημιουργώντας την πρώτη χειροποίητη μπύρα της Κεφαλονιάς. Το αποτέλεσμα, μάλιστα, τους δικαίωσε καθώς ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις για επέκταση σε δύο ευρωπαϊκές αγορές.

Όταν η κεφαλονίτικη «κουρλαμάδα» στοχεύσει στο επιχειρείν, τότε αψηφά την κρίση, δημιουργεί και πετυχαίνει. Στον σχεδόν ένα χρόνο ζωής που μετρά η Μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς & Ιθάκης, έχει καταφέρει να κερδίσει το στοίχημα της αποδοχής των καταναλωτών, καθώς η πρώτη χειροποίητη μπύρα της Κεφαλονιάς που φέρει την επωνυμία «Kefalonian Beer» έχει ήδη ξεπεράσει τα όρια του νησιού και δέχεται προτάσεις για να «φιλοξενηθεί» σε διεθνή ράφια.

Πίσω από την πρώτη μικροζυθοποιία της Κεφαλονιάς βρίσκονται τρεις νέοι άνθρωποι: ο Γιάννης Πολυχρονάτος, ο Νίκος και ο Κυριάκος Μωραΐτης, οι οποίοι συνδύασαν την αγάπη για το νησί τους και για την μπύρα, τα «πάντρεψαν» και κάλυψαν το «κενό» που υπήρχε στην τοπική αγορά.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια έρευνας και πολύ «κυνήγι» επί των διαδικαστικών και γραφειοκρατικών προβλεπομένων, ωστόσο στην εκπνοή του 2015 στον Καραβόμυλο, κοντά στο Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης στη Σάμη, σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, το πρώτο μπουκάλι της Premium Lager «Kefalonian Beer» ήταν πραγματικότητα. Το λανσάρισμα ουσιαστικά ξεκίνησε το 2016 τόσο στη λιανική όσο και στο κανάλι της εστίασης στο νησί. Σήμερα η κεφαλονίτικη μπίρα έχει παρουσία και στην Αθήνα σε επιλεγμένα σημεία, όπως διαβάζουμε στη Ναυτεμπορική.

Το εγχείρημα έχει χρηματοδοτηθεί αποκλειστικά με ίδια κεφάλαια, τα οποία μέχρι στιγμής ανέρχονται σε 300 χιλ. ευρώ. Η παραγωγική δυναμική της μικροζυθοποιίας ήδη έχει αυξηθεί από 240 εκατόλιτρα στα 450, με τα πλάνα να προβλέπουν συνεχή επανεπένδυση εσόδων στην κατεύθυνση της βελτίωσης και ενδυνάμωσης της παραγωγής.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =