αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑJob Interview μέσω Skype: Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Job Interview μέσω Skype: Τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Ναι, ακόμα και στην digital εποχή που ζούμε, πολλές συνεντεύξεις για δουλειά γίνονται από κοντά. Έτσι ώστε οι εταιρίες να δουν και να γνωρίζουν καλύτερα τους εκάστοτε υποψηφίους. Όμως πλέον υπάρχει και ο άλλος τρόπος. Να γίνει, δηλαδή, μια job interview μέσω Skype. Αυτό γίνεται είτε γιατί η εταιρία βρίσκεται πολλά χιλιόμετρα μακριά σου (ίσως και σε άλλη χώρα), είτε γιατί μπορεί απλά μια από τις δύο μεριές να θέλει να εξοικονομήσει χρόνο.

Αυτό δεν σημαίνει, ότι θα έχεις… μια χαλαρή συνέντευξη. Άλλωστε είναι η πρώτη εικόνα που θα έχει για εσένα ο εν δυνάμει εργοδότης σου. Στο παρακάτω βίντεο θα δεις τα 5 πράγματα που πρέπει να προσέξεις. Καταρχήν, πρέπει να επιλέξεις το κατάλληλο δωμάτιο. Φρόντισε να είναι το κατάλληλο background, να είσαι μόνος στο δωμάτιο και να έχει υσηχία. Δεύτερον, τέσταρε τον εξοπλισμό σου. Σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς ένα PC που δεν κολλάει, και ότι έχεις μια καλή σύνδεση στο ίντερνετ.

Φυσικά, το ότι είσαι στο σπίτι σου, δεν σημαίνει ότι πρέπει να εμφανιστείς με τις πιτζάμες. Ντύσου ακριβώς όπως θα το έκανες σε μια Live συνέντευξη. Χαμογέλα και κοίτα τον άλλον στα μάτια. Οκ, έστω μέσα από την κάμερα. Τέλος, κάνε προετοιμασία σχετικά με τις πιθανές ερωτήσεις που μπορεί αν ερωτηθείς. Το καλό με το Skype, είναι ότι μπορείς να έχεις τις σημειώσεις σου λίγο δίπλα και να ρίχνεις μια ματιά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen + sixteen =