αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑJack Ma: «Μην προσπαθείτε να γίνετε ο Jack Ma. Να είστε απλά ο εαυτός σας»

Jack Ma: «Μην προσπαθείτε να γίνετε ο Jack Ma. Να είστε απλά ο εαυτός σας»

Είναι ένα πρότυπο για πολλούς επιχειρηματίες. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που ξεκίνησε από μια φτωχή γειτονιά της Κίνας και έφτιαξε έναν τεχνολογικό γίγαντα. Παρόλα αυτά, ο Jack Ma δεν προτείνει στους νέους… να του μοιάσουν. Δεν θέλει να προσπαθούν να «αντιγράψουν» την επιτυχία του. Στην πραγματικότητα, όταν οι νέοι προσπαθούν να κάνουν κάτι τέτοιο, ο ίδιος λυπάται, όπως παραδέχτηκε ο γνωστός businessman.

«Για μένα, είμαι ακόμα ένας συνηθισμένος άνθρωπος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Hangzhou (Κίνα)» τόνισε ο Mr Alibaba μιλώντας σε event που διοργάνωσε το World Economic Forum.

Ο Ma είπε ότι εκτιμά τον θαυμασμό, αλλά δεν θεωρεί τον εαυτό του “θρυλικό” ή “κάποιον που έχει σημασία” – και αντί να τον ακολουθήσουν, οι άνθρωποι πρέπει να προσπαθήσουν να χαράξουν τον δικό τους τρόπο. «Πρέπει να γνωρίζουμε πράγματα για άλλους ανθρώπους, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πράγματα για τον εαυτό μας», είπε ο Jack Ma. «Αυτό, νομίζω, είναι η ουσία της εκπαίδευσης. Να είσαι εσύ, να μην είσαι ο Jack Ma», σημείωσε.

Και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα που πρέπει να κρατήσεις: «Μην μιμείστε κανέναν. Να είστε απλά ο εαυτός σας. Είναι σημαντικό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 3 =