αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕπιδοτούμενα προγράμματα δίνουν μισθούς ως 1.600 ευρώ σε νέους επιστήμονες

Επιδοτούμενα προγράμματα δίνουν μισθούς ως 1.600 ευρώ σε νέους επιστήμονες

Στα επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης που αφορούν περίπου 88.500 άνεργους, αναφέρθηκε η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Υπογράμμισε πως το καινοτόμο στοιχείο είναι ότι ορισμένα από αυτά απευθύνονται αποκλειστικά στους νέους με υψηλά προσόντα και εγγυώνται μισθούς πολύ ανώτερους του κατώτατου μισθού.

Ως παράδειγμα ανέφερε την επιδότηση επιχειρήσεων συγκεκριμένων παραγωγικών κλάδων που έχουν προσδιοριστεί στο νέο αναπτυξιακό στρατηγικό σχέδιο. Όπως είπε, η επιδότηση των επιχειρήσεων θα είναι της τάξης των 800 ευρώ, προκειμένου να καλύψουν το 50% του εργατικού κόστους. «Άρα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δίνουν μισθούς της τάξης των 1.600 ευρώ σε έναν νέο επιστήμονα. Δημιουργούμε πλέον θέσεις εργασίας ετήσιας διάρκειας που θα μπορούν να δίνουν μισθούς πολύ υψηλότερους του κατώτατου. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την επιδότηση επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα αφορά 10.000 ανέργους» τόνισε η υπουργός.

«Παρόμοιο πρόγραμμα υπάρχει και για το Δημόσιο για 5.500 ανέργους» συμπλήρωσε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι θα δίνονται στους νέους επιστήμονες μισθοί πολύ ανώτεροι του σημερινού κατώτατου, δηλαδή περίπου 1.200 ευρώ, προκειμένου να συμβάλουν σε μία σειρά από δράσεις του Δημοσίου με πολλαπλασιαστικό αποτύπωμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − 1 =