αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑInstagram Threads: Πως θα μοιράζεσαι μηνύματα και φωτογραφίες κ.α. μόνο με κοντινούς φίλους

Instagram Threads: Πως θα μοιράζεσαι μηνύματα και φωτογραφίες κ.α. μόνο με κοντινούς φίλους

Το Instagram διαθέτει ήδη τη δική του μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων, ωστόσο, έχει σχετικά περιορισμένες δυνατότητες και επιτρέπει στον καθένα να στέλνει μηνύματα σε όποιον θέλει. Τώρα, η Facebook κυκλοφόρησε τη messaging εφαρμογή Threads η οποία σχεδιάστηκε για να συνομιλούν οι χρήστες αποκλειστικά και μόνο με τους κοντινούς τους φίλους.

To Threads και οι κοντινοί φίλοι

Μέσω του Threads οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, την τοποθεσία τους, το επίπεδο της μπαταρίας του κινητού, και άλλα πολλά, μόνο με τους χρήστες που έχουμε προσθέσει στη λίστα “Close Friends”, στο Instagram.

Η εφαρμογή απαιτεί ο χρήστης να διαθέτει λογαριασμό Instagram και να συνδεθεί με αυτόν. Έπειτα, θα πρέπει ο ένας χρήστης να έχει προσθέσει τον άλλον στη λίστα “Close Friends”. Αν δεν κάνουν κάτι τέτοιο, η εφαρμογή αυτόματα τους παραπέμπει στο Instagram Direct, τη συμβατική μέθοδο ανταλλαγής μηνυμάτων του γνωστού κοινωνικού δικτύου.

Status και Auto Status

Τα δύο καινοτόμα χαρακτηριστικά που προσφέρει το Threads είναι τα λεγόμενα Status και Auto Status. Το νέο Status του Threads προβάλει emoji στην κατάσταση του χρήστη, σύμφωνα με το τι κάνει εκείνη τη στιγμή. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης είναι σπίτι εμφανίζεται το ?, αν κινείται οι κοντινοί του φίλοι βλέπουν το ?, αντίστοιχα, αν ο χρήστης διαβάζει προβάλλεται το ?, όταν παίζει παιχνίδια κάνει την εμφάνιση του το ?, και ούτω καθεξής.

Όσον αφορά το “Auto Status”, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που συνδέεται άμεσα με το Instagram. Από προεπιλογή είναι ανενεργό, αλλά αν ο χρήστης το ενεργοποιήσει η εφαρμογή ζητά πρόσβαση στην τοποθεσία, το επίπεδο της μπαταρίας και την κατάσταση σύνδεσης της συσκευής του στο διαδίκτυο. Το app δημιουργεί και δημοσιεύει αυτόματα ένα status, χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις πληροφορίες.

Για παράδειγμα, αν η στάθμη της μπαταρίας του smartphone είναι χαμηλή, τότε οι κοντινοί του φίλοι θα ενημερώνονται άμεσα, ώστε να γνωρίζουν αν προλαβαίνει να απαντήσει ή όχι. Είτε, αν δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ, το status αλλάζει ώστε να ενημερώσει του κοντινούς φίλους ότι ο χρήστης δεν μπορεί να δει τα μηνύματα τους.

Μπορεί το Facebook να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες;

Σύμφωνα με στελέχη της Facebook, η γνωστή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν χρησιμοποιεί τα δεδομένα που αποθηκεύει το Instagram ή το Threads. Οπότε, δεν είναι σε θέσει να προβάλει στοχευμένες διαφημίσεις στους χρήστες του νέου app ανταλλαγής μηνυμάτων ή να εκμεταλλευτεί αυτά τα δεδομένα με οποιονδήποτε τρόπο.

Όπως και να έχει, αν θέλετε να δοκιμάσετε το Threads δεν έχετε παρά να το κατεβάσετε από το κατάστημα εφαρμογών του smartphone σας, και να αρχίσετε να μοιράζεστε τα πάντα με τους κοντινούς σας φίλους.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =