αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH Google έφτιαξε κάτι νέο: Θα σου επιτρέπει να ψωνίζεις «Googlάροντας»

H Google έφτιαξε κάτι νέο: Θα σου επιτρέπει να ψωνίζεις «Googlάροντας»

Μια νέα καινοτομία λανσάρει η Google. Συγκεκριμένα, αυτό που θέλει να κάνει η τεχνολογική εταιρία είναι να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν τα διαδικτυακά ψώνια τους, μέσω των αναζητήσεων στη δημοφιλή μηχανή της Google.

Με απλά λόγια, αν για παράδειγμα κάποιος θέλει να αγοράσει ένα που πουκάμισο, και βάλει στη μηχανή αναζήτησης τις λέξεις- κλειδιά, θα εμφανιστούν κάποια αποτελέσματα. Εκεί, στα δεξιά κάθε εικόνας η Google θέλει να ενσωματώσει ειδικά links μέσω των οποίων ο καθένας θα μπορεί να παραγγείλει άμεσα το προϊόν που θέλει. Όπως σημειώνει το αμερικανικό site Τhe Verge, η εταιρία έχει έρθει σε επαφή με τις Polyvore και Likeitnow.it- ιντερνετικές επιχειρήσεις οι οποίες μάλιστα είναι πολύ δημοφιλείς στο Pinterest.

Πως όμως προέκυψε η όλη ιδέα; Η Google παρατήρησε το εξής: Ότι με την μεγάλη άνοδο των Social Media τα τελευταία χρόνια, πολλοί χρήστες κάνεις τις αναζητήσεις που θέλουν… από το social προφίλ τους. Δεν χρειάζεται να ψάξουν δηλαδή στη μηχανή αναζήτησης που διαθέτει η εταιρία. Και ακούγεται λογικό. Γιατί να ψάξεις π.χ. ένα ρούχο στη μηχανή της Google, όταν «ακολουθείς» το αγαπημένο σου brand στο Facebook ή στο Instagram, βλέπεις άμεσα τα προϊόντα με καθημερινές αναρτήσεις και τελικά από εκεί φτάνεις στο να κάνεις τις όποιες αγορές σου;

Με την νέα της ιδέα, η Google θέλει να ισχυροποιήσει τη μηχανή αναζήτησης που διαθέτει. Να γίνονται εκεί οι αναζητήσεις και οι online αγορές. Είτε κάποιος χρησιμοποιεί το laptop του, είτε (κυρίως) κάποια φορητή συσκευή. Σε πρώτη φάση, το εν λόγω εγχείρημα αφορά μόνο τις αγορές ρούχων και μόνο όσους μπαίνουν στο ίντερνετ μέσω mobile. Στη συνέχεια αναμένεται να διευρυνθεί γενικότερα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × three =