αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑH εταιρία που δίνει σε όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους πληρωμένη άδεια για διακοπές πριν ξεκινήσουν την δουλειά

H εταιρία που δίνει σε όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους πληρωμένη άδεια για διακοπές πριν ξεκινήσουν την δουλειά

Έχουμε γράψει πολλά άρθρα για την 4ημερη εργασία ή για άλλα προνόμια που δίνουν πολλές εταιρίες στους εργαζομένους τους. Αλλά η tech hospitality εταιρία SevenRooms το πάει ένα βήμα παρακάτω. Έτσι ώστε να βελτιώσει την ψυχική υγεία των εργαζομένων της, αλλά και να προσελκύσει τα μεγαλύτερα ταλέντα. Τι κάνει; Από την 1η Ιανουαρίου, κάθε νέος προσλαμβανόμενος παίρνει δύο εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών (και ασφαλιστική κάλυψη υγείας) πριν ξεκινήσει την πρώτη του μέρα στην δουλειά.

Ναι, καλά διάβασες. Ο Paul McCarthy, Chief People Officer της SevenRooms, λέει στο CNBC ότι το σχέδιο συντάχθηκε το περασμένο καλοκαίρι καθώς οι εργοδότες έγιναν πιο απελπισμένοι για να βρουν εξιδικευμένους εργαζομένους. Πολλοί εργοδότες έχουν ανταποκριθεί στο νέο τοπίο προσφέροντας μεγάλα μπόνους, υψηλότερες αμοιβές, ευελιξία και άλλα προνόμια.

Όμως, καθώς η SevenRooms έκανε προσλήψεις στα τέλη του 2021, ο McCarthy λέει ότι «άκουγε ότι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονταν να εξισορροπήσουν τον χρόνο που είχαν στη ζωή τους. Είχαν ”καεί” ανάμεσα σε αυτό που ήθελαν να κάνουν και στο να επιλέξουν να εργαστούν». Άκουσε για εργαζομένους που πήγαιναν σε νέες θέσεις εργασίας αλλά αμέσως ”καίγονταν”. Εξάλλου, δεν μπορούν όλοι να πάρουν άδεια χωρίς αποδοχές.

Το να βεβαιωθείτε ότι οι άνθρωποι μπορούν να αφιερώσουν χρόνο για τον εαυτό τους και να μην υποστούν οικονομικό πλήγμα για να το κάνουν, είναι κάτι στο οποίο μπορούν να βοηθήσουν οι εργοδότες, σημειώνει το CNBC.

Με την πολιτική «Fresh Start» της SevenRooms, ο McCarthy λέει ότι η παροχή πληρωμένης άδειας δύο εβδομάδων πριν από την πρώτη τους ημέρα «δείχνει στους ανθρώπους ότι είμαστε αφοσιωμένοι στην επιλογή αυτή και ότι ο χρόνος είναι το πιο πολύτιμο πράγμα για όλους μας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two + 1 =