αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πρέπει να βρεις μια κανονική δουλειά»: 7+1 φράσεις που δεν πρέπει να πεις σε έναν επιχειρηματία

«Πρέπει να βρεις μια κανονική δουλειά»: 7+1 φράσεις που δεν πρέπει να πεις σε έναν επιχειρηματία

Αν είσαι επιχειρηματίας, πιθανότατα έχεις ακούσει κάποιες από τις παρακάτω φράσεις. Αν δεν είσαι επιχειρηματίας, πιθανότατα είναι λόγια που τα έχεις πει σε έναν τέτοιον. Και μάλλον… τον εκνεύρισες. Πρόκειται σίγουρα για λόγια που δεν βοηθούν έναν επιχειρηματία να φτάσει στην επιτυχία, ενώ την ίδια στιγμή του δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα. Αυτά παραθέτει σε άρθρο του το inc.com.

Είναι λογικό: Αν δεν έχεις ένα δικό σου project, μάλλον δεν γνωρίζεις ότι φράσεις σαν αυτές που θα δεις παρακάτω αποτελούν «κόκκινο πανί» για έναν επιχειρηματία ή startupper. Δες λοιπόν την λίστα και κράτα τις σημειώσεις σου για τα μεγάλα #not.

1# Μπορώ να έχω μια έκπτωση; Σκεφτείτε το πριν ρωτήσετε τον φίλο σας για μια έκπτωση: Πώς θα αισθανόσασταν αν σας ζητάγαμε να μειώσετε τον μισθό σας ώστε όλοι να μπορούν να λάβουν έκπτωση στο προϊόν ή την υπηρεσία που παράγει η εταιρεία σας;

2# Είσαι τυχερός. Αυτό που βλέπεις ως «τύχη», στην πραγματικότητα είναι εργασία 80 ωρών την εβδομάδα, οικονομικό κόστος, άγχος, δουλειά στις «διακοπές». Η τύχη μπορεί να παίζει έναν ρόλο. Αλλά δεν έρχεται μόνη της.

3# Έχεις ακούσει για την [όνομα ανταγωνιστή]; Ούτε αυτό θα αρέσει πολύ στον φίλο σου που είναι επιχειρηματίας. Ξέρει τους ανταγωνιστές του. Μην τους υπενθυμίζεις συνεχώς.

4# Δουλεύεις με τις πιτζάμες; Αν δουλεύει κάποιος από το σπίτι, μπορεί να το κάνει. Αλλά συνήθως χρειάζεται να φύγει από το σπίτι, 10 λεπτά αφότου ξυπνήσει.

5# Πρέπει να βρεις μια κανονική δουλειά. Αν είσαι επιχειρηματίας ή startupper σίγουρα το έχεις ακούσει. Σε ρωτούν που δουλεύεις, τους περιγράφεις το project σου, και στην συνέχεια σου λένε με απλό τρόπο: «Α, οκ. Και η κανονική σου δουλειά ποια είναι;».

6# Δεν κουράστηκες να δουλεύεις τόσο σκληρά; Οι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι εργάζονται σκληρά. Δεν χρειάζονται την υπενθύμιση. Αντ ‘αυτού, θα μπορούσατε να πείτε κάτι σαν αυτό: “Θαυμάζω πόσο χρόνο επενδύεις στο όνειρό σου”.

7# Δεν φοβάσαι την αποτυχία; Εδώ η απάντηση των επιχειρηματιών θα μπορούσε να είναι η εξής: Γνωρίζουμε ότι η αποτυχία είναι μια πραγματική δυνατότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν κοιμόμαστε καλά τη νύχτα και εργαζόμαστε 80 ώρες την εβδομάδα. Θα είμαστε καλύτερα εάν κρατήσετε αυτή τη σκέψη για τον εαυτό σας.

8# Γιατί δεν κάνεις απλά το….; Όλοι έχουν γνώμη για όλα. Το βλέπουμε και στην Ελλάδα. Ναι, μπορείς να δώσεις μια συμβουλή. Αρκεί να γνωρίζεις τα business δεδομένα του project και την αγορά στην οποία δραστηριοποιείται. Μέχρι τότε, είναι προτιμότερο να αφήσεις τις εύκολες συμβουλές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × four =