αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑForbes: Είμαστε στην περίοδο της «Μεγάλης Παραίτησης» (και δες 4 tips για να παραιτηθείς σωστά από τη δουλειά σου)

Forbes: Είμαστε στην περίοδο της «Μεγάλης Παραίτησης» (και δες 4 tips για να παραιτηθείς σωστά από τη δουλειά σου)

Ένα νέο τοπίο έχει δημιουργηθεί στην αγορά εργασίας, με πολλούς ανθρώπους να κάνουν το μεγάλο άλμα και να αλλάζουν επαγγελματική στέγη ή επάγγελμα γενικότερα. Όπως σημειώνει το Forbes, είμαστε στην περίοδο της «Μεγάλης Παραίτησης».

Το ίδιο δείχνει και νέα έρευνα της Microsoft της οποίας τα ευρήματα καταδεικνύουν ότι πάνω από το 40% των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο σκέφτεται να εγκαταλείψει την δουλειά του ή να αλλάξει επάγγελμα.

Μάλιστα το Forbes παραθέτει και μερικά tips, έτσι ώστε να παραιτηθείς σωστά από την δουλειά σου. Αν είσαι σε μια τέτοια φάση, σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα.

  1. Αφήστε την θέση εργασίας σας καλύτερα απ ότι την βρήκατε

Πολλοί από τους συναδέλφους σου δεν θα σε ξεχάσουν μετά την αποχώρηση σου, πιθανόν να είναι και πολύ σημαντικοί υποστηρικτές στην νέα σου αρχή. Οπότε, να είσαι σίγουρος ότι πρέπει να τους αντιμετωπίσεις με σεβασμό. Είμαστε υποχρεωμένοι να διασφαλίσουμε ότι όταν αφήσουμε την δουλειά μας στα άτομα που θα την αναλάβουν, θα βρίσκονται σε θέση να το κάνουν με ευκολία. Αυτό θα διατηρήσει μια καλή σχέση με τους πρώην συναδέλφους αλλά και το πρώην αφεντικό σου.

  1. Ανανεώστε το δίκτυο γνωριμιών σας

Κατά την αποχώρηση αλλά και σε όλα τα στάδια της καριέρας μας, είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να έχουμε πολλές και σημαντικές γνωριμίες που να γνωρίζουν καλά την ποιότητα της δουλειάς αλλά και τα προσόντα μας όπως οι πελάτες και οι πρώην συνάδελφοι. Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δίκτυο μας με ευνοϊκό τρόπο για εύρεση μιας νέας και επιτυχημένης καριέρας.  

  1. Βοηθήστε τον αντικαταστάτη σας

Μπορείς να παίξεις σημαντικό ρόλο στην πρώιμη επιτυχία ενός συναδέλφου σου κατά την αποχώρηση σου. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι τυχόν εκκρεμότητες πρόκειται να τακτοποιηθούν ενώ παράλληλα μπορείς να αφήσεις αρκετή βιβλιογραφία και οδηγίες έτσι ώστε ο αντικαταστάτης σου να μπορεί να μπει εύκολα και γρήγορα στο νόημα και την φύση της εργασίας. 

  1. Αποχωρήστε σωστά 

Ο τρόπος με τον οποίο θα αποχωρήσεις από την δουλειά σου, θα διαμορφώσει την τελική εικόνα των συναδέλφων σου για εσένα. Θα ήταν συνετό να αφήσεις μια θετική εικόνα. Σε μια ιδανική κατάσταση, θα πρέπει να επιδιώξεις να σου ζητούν να επιστρέψεις αντί να μην επιθυμούν να συνεργαστούν ποτέ ξανά μαζί σου. Ένα σημαντικό βήμα, είναι το “leaving story” σου. Κατά την αναχώρηση σου, πολλοί θα σε ρωτήσουν επανειλημμένα γιατί φεύγεις, αντιστάσου στην επιθυμία να μιλήσεις αρνητικά για τον εργοδότη ή το αφεντικό σου και αντ’ αυτού, δοκίμασε να παραθέσεις ένα θετικό λόγο για την αποχώρηση σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven + nineteen =