αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠωλητήριο σε 5 οικόπεδα για σπίτια στο Ελληνικό βάζει η Lamda Development- Πόσο πωλούνται

Πωλητήριο σε 5 οικόπεδα για σπίτια στο Ελληνικό βάζει η Lamda Development- Πόσο πωλούνται

Σε διαγωνισμό για την πώληση δικαιώματος επιφανείας 5 οικοπέδων συνολικής επιφάνειας 50.000 τ.μ. προχωρά η Lamda Development. Οπως αποκάλυψε ο Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. H Lamda ανέθεσε ήδη στην Savills τη διοργάνωση σχετικού διαγωνισμού.

«Παραμένουμε ο master developer του έργου, ωστόσο, θεωρούμε επωφελές να προχωρήσουν και επενδύσεις τρίτων, που αφενός αποδίδουν έσοδα και αφετέρου θα ωριμάσουν ταχύτερα το έργο», σημείωσε ο κ. Αθανασίου.

Ο σχετικός διαγωνισμός αφορά σε πέντε οικόπεδα, συνολικής δομήσιμης έκτασης 50.000 τ.μ. και όπως αποκάλυψε ο κ. Αθανασίου, η ζήτηση έχει ξεπεράσει κατά πολύ την προσφορά με τις τιμές να κινούνται στις 2.000 ευρώ ανά τ.μ., ακόμη και παραπάνω, με στόχο να εισπραχθούν 100 εκατ. ευρώ. Εκτιμώντας ότι η διαδικασία θα καταλήξει σε αποτέλεσμα εντός διμήνου.

Σε κάθε περίπτωση, η πώληση των εν λόγω οικοπέδων που αφορούν σε οικιστικές αναπτύξεις -χωρίς κεφαλαιουχικές δαπάνες από τη Lamda- αναμένεται να προσφέρει έσοδα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ, αλλά και σημαντικό μικτό κέρδος, που θα ενισχύσει την ήδη βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία του project.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τα οικόπεδα, τα οποία βρίσκονται κοντά στη λεωφόρο Βουλιαγμένης όπου θα αναπτυχθεί και το The Ellinikon Mall (πρώην Vouliagmenis Mall), θα ανακοινωθούν το επόμενο δίμηνο. Δεν αποκλείεται και η διάθεση περισσότερων οικοπέδων προς ανάπτυξη.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 1 =