αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑForbes: Αυτό είναι το πιο χρήσιμο skill που θα σε οδηγήσει στην επόμενη δουλειά

Forbes: Αυτό είναι το πιο χρήσιμο skill που θα σε οδηγήσει στην επόμενη δουλειά

Πλέον, οι επιχειρήσεις έχουν παγκόσμιο προσανατολισμό, πιο πολύ από ποτέ. Όπως είναι λογικό, αυτό δημιουργεί πολλές φορές ζητήματα στο πως θα επικοινωνήσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, από διαφορετικές χώρες, έχοντας διαφορετικές μητρικές γλώσσες.

Εκεί ακριβώς είναι και το «κλειδί» για να μπορέσεις να ελεγχθείς σε μια τέτοια «παγκόσμια αγορά» ή sharing economy, όπως είναι της μόδας να λέμε. Το Forbes σε άρθρο του αναλύει το συγκεκριμένο θέμα. Παραθέτοντας μάλιστα μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία που εστιάζουν στην αμερικανική αγορά και δείχνουν ότι οι άνθρωποι εκεί έχουν μείνει πίσω, σε ότι αφορά την εκμάθηση ξένων γλωσσών (εκτός από Αγγλικά).

Σύμφωνα με έρευνα της Modern Language Association, μόνο το 7% των Αμερικανών μαθητών κολεγίου, συμμετέχουν σε ένα μάθημα ξένης γλώσσας. Οι αριθμοί δείχνουν την πραγματικότητα. Οι Αμερικανοί δεν μαθαίνουν ξένες γλώσσες, στο βαθμό που θα έπρεπε. Μάλιστα, πολλοί δεν βάζουν καν στο βιογραφικό τους, τις γλωσσικές ικανότητες. Η language- learning app, Babel, έκανε μια σχετική δημοσκόπηση ανάμεσα σε 3.000 χρήστες. Και διαπίστωσε ότι το 20% των ανθρώπων κάτω από 45 ετών βάζουν τις γλωσσικές ικανότητες στο βιογραφικό τους. Στους άνω των 45 ετών, το αντίστοιχο ποσοστό πέφτει μόλις στο 8%.

«Νομίζω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό στη δουλειά» λέει ο CEO της Babel, Markus Witte. Εξηγώντας, ότι οι νεότερες γενιές έχουν κάνει βήματα προόδου σε αυτό το ζήτημα. «Οι Millennials γνωρίζουν περισσότερο από κάθε άλλη γενιά, ότι οι γλωσσικές δεξιότητες θα τους βοηθήσουν να πορευτούν στον σύγχρονο, παγκοσμιοποιημένο χώρο εργασίας» συμπληρώνει ο ίδιος. Αυτή η διαφοροποίηση απέναντι στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, είναι χαρακτηριστικό της νέας γενιάς, που την κάνει να ξεχωρίζει από τις παλαιότερες.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × 1 =