αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑEsperia Palace: Ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας ξανά ανοίγει μετά από 8 χρόνια

Esperia Palace: Ένα ιστορικό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας ξανά ανοίγει μετά από 8 χρόνια

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Esperia Palace και μέσα στις επόμενες ημέρες ο ΕΦΚΑ αναμένεται να ανάψει το πράσινο φως για τη διεκδίκηση του ξενοδοχείου. O διαγωνισμός αναμενόταν μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Από τις αρχές του Απριλίου, οπότε μπήκε… στις ράγες η προετοιμασία για το διαγωνισμό, το επενδυτικό ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του ακινήτου διαγράφεται θερμό. Μεταξύ των ενδιαφερομένων που πέρασαν από το εννεαώροφο κτίριο επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω φέρονται να είναι ο γαλλικός όμιλος Accor, ο όμιλος Hyatt, ο όμιλος Dimera του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μετά τη Θεσσαλονίκη και το Μακεδονία Παλλάς αναζητά “κάθοδο” και στην Αθήνα, αλλά και ξενοδοχειακά ονόματα του εξωτερικού που ψάχνουν την κατάλληλη ευκαιρία για να μπουν στην ξενοδοχειακή αγορά της πρωτεύουσας.

Εξάλλου, παρά τις επενδύσεις που κρίνονται αναγκαίες για την επαναλειτουργία της μονάδας, καθώς το Esperia μένει κλειστό από το 2010, η κεντρική θέση του ακινήτου θεωρείται πως θα αποτελέσει πλεονέκτημα για την ευόδωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, σε μια χρονική συγκυρία όπου το ξενοδοχειακό δυναμικό της πρωτεύουσας έχει ενισχυθεί σημαντικά (με τις επενδύσεις της Λάμψα στο Σύνταγμα, το άνοιγμα του Grand Hyatt Athens στη Συγγρού, την επέκταση της αμερικανική αλυσίδας Wyndham, τις επενδύσεις ανακαίνισης σε υφιστάμενες πεντάστερες μονάδες κ.ά)

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας το Esperia Palace προκηρύσσεται από τον ΕΦΚΑ με προδιαγραφές ξενοδοχείων διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων. O διαγωνισμός θα είναι πλειοδοτικός και ανάδοχος θα αναδειχθεί το σχήμα που -εφόσον πληροί όλες τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό -θα προσφέρει το υψηλότερο μηνιαίο μίσθωμα.

Ο ανάδοχος που θα αναδειχθεί από το διαγωνισμό θα προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου, για τη λειτουργία του ξενοδοχείου με προδιαγραφές διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ. Το ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο θα αποτελέσει βάση για τη διεξαγωγή της πλειοδοσίας του διαγωνισμού θα είναι 54,210 ευρώ, που περιλαμβάνει το σύνολο του ακινήτου και τον υπάρχοντα εξοπλισμό.

Οι προσφορές θα είναι κλειστές. Ο χρόνος εκμίσθωσης του ακινήτου καθορίζεται σε 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη με συμφωνία των δύο μερών.

Πηγή: Economy365.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − one =