αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑdoValue: Αλλάζουν χέρια 4.000 δάνεια μικρών επιχειρήσεων και 1.500 στεγαστικά

doValue: Αλλάζουν χέρια 4.000 δάνεια μικρών επιχειρήσεων και 1.500 στεγαστικά

Στην πώληση χαρτοφυλακίου απαιτήσεων από δάνεια μικρών επιχειρήσεων, στεγαστικά και καταναλωτικά προχωρά η doValue, για λογαριασμό των οχημάτων ειδικού σκοπού της τιτλοποίησης Cairo.

Όπως μεταδίδει το Euro2day.gr, το χαρτοφυλάκιο, με την κωδική ονομασία Heliopolis, περιλαμβάνει δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 392,5 εκατ. ευρώ και ονομαστικής απαίτησης 793,2 εκατ. ευρώ. Η πλειονότητα των απαιτήσεων (67%) αφορά σε 4.048 δάνεια μικρών επιχειρήσεων (ονομαστική απαίτηση 510 εκατ. ευρώ και μικτή λογιστική αξία 210 εκατ. ευρώ). Το 92% των παραπάνω δανείων έχουν καταγγελθεί.

Στο χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνονται και 1.557 στεγαστικά δάνεια, τα οποία αρχικά προγραμματιζόταν να βγουν ως ανεξάρτητο χαρτοφυλάκιο (project Rebound), αλλά αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στο Heliopolis. Η μικτή λογιστική αξία των στεγαστικών ανέρχεται σε 139 εκατ. ευρώ και είναι καταγγελμένα σε ποσοστό 76%.

Συνολικά, το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει απαιτήσεις από 8.775 δάνεια, τα οποία ανήκουν σε 6.914 δανειολήπτες. Πέραν των στεγαστικών, καταναλωτικών και δανείων προς μικρές επιχειρήσεις υπάρχουν δύο δάνεια προς εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και 1.150 δάνεια στην κατηγορία Home Equity, μικτής λογιστικής αξίας 36,4 εκατ. ευρώ.

Η πλειονότητα των δανείων διαθέτει εξασφαλίσεις επί ακινήτων. Το Real Estate Value των εξασφαλίσεων ανέρχεται σε 530 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 360 εκατ. ευρώ αφορούν σε κατοικίες και τα 83,5 εκατ. ευρώ σε γη. Οι εξασφαλίσεις είναι διεσπαρμένες σε όλη τη χώρα, με τις περισσότερες εξ αυτών στην Αττική (σ.σ. 34% του Real Estate Value). Ακολουθεί η Μακεδονία με 20% και η Πελοπόννησος με 11%.

Το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών στις 19 Δεκεμβρίου και άνοιγμα της δεύτερης φάσης στις 9 Ιανουαρίου, με κατάθεση δεσμευτικών προς τα τέλη Φεβρουαρίου. Ως σύμβουλος πώλησης λειτουργεί η Hellenic Finance του Άνθιμου Θωμόπουλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × one =