αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑDeal δισεκατομμυρίων: Η Intel εξαγόρασε την Ισραηλινή high-tech εταιρία Mobileye

Deal δισεκατομμυρίων: Η Intel εξαγόρασε την Ισραηλινή high-tech εταιρία Mobileye

Ένα deal- γίγας έκλεισε η Intel. Ο τεχνολογικός κολοσσός, εξαγόρασε την Ισραηλινή high-tech εταιρία Mobileye, προς 15,3 δισ. δολάρια. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εξαγορά που έχει γίνει ποτέ, για ισραηλινή τεχνολογική εταιρία.

Η Mobileye δραστηριοποιείται στο πεδίο των οχημάτων χωρίς οδηγό. Μάλιστα, αντιπροσωπεύει το 70% της παγκόσμιας αγοράς, σε ότι αφορά το software που χρησιμοποιείται στα οχήματα αυτά. Με ειδίκευση στην αποφυγή ατυχημάτων.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1999 και μπήκε στο χρηματιστήριο της Νέα Υόρκης το 2014. Στην παραπάνω φωτογραφία, εικονίζεται ο συνιδρυτής και πρόεδρος της, Amnon Shashua. Η αξία του brand έφτανε μέχρι σήμερα στα 10,6 δισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το CNBC, Intel και Mobileye συνεργάζονται ήδη πάνω σε ένα project, μαζί με την BMW. Αυτό προβλέπει ότι θα βγάλουν στους δρόμους περίπου 40 αυτόνομα οχήματα, το δεύτερο εξάμηνο του 2017. Τώρα, η Intel παίρνει στην «οικογένεια» της της Ισραηλινή εταιρία και το μεγάλο deal αναμένεται να κλείσει και τυπικά μέσα στους επόμενους 9 μήνες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen − 8 =