αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Intel κατέγραψε το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της

Η Intel κατέγραψε το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία της

Η Intel ανακοίνωσε τα αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του έτους στα οποία ξεχωρίζει η ετήσια μείωση της τάξης του 133% στα κέρδη ανά μετοχή. Τα έσοδα της αμερικανικής εταιρείας μειώθηκαν σχεδόν 36% σε ετήσια βάση στα 11,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, οι απώλειες ανά μετοχή και οι πωλήσεις ήταν ελαφρώς καλύτερες από τις προσδοκίες της Wall Street. Για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου η Intel σημείωσε καθαρή ζημία ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων (ή 66 σεντς ανά μετοχή), από καθαρά κέρδη 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,98 δολάρια ανά μετοχή, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σημειώνεται ότι τα έσοδα ανήλθαν στα 11,7 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 11,04 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Για το β’ τρίμηνο του έτους η Intel ανακοίνωσε προβλέψεις απωλειών 4 σεντς ανά μετοχή με έσοδα αυξημένα στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως αναφέρει το CNBC, η συγκεκριμένη πρόβλεψη είναι διφορούμενη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που προβλέπουν κέρδη 1 σεντ ανά μετοχή και πωλήσεις 11,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για το πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο με πτώση στις πωλήσεις για τον γίγαντα των ημιαγωγών και το δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο με απώλειες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + two =