αρχικηVIRAL«Cyberloafing»: Γιατί είναι καλό να… χαζεύεις στο ίντερνετ, ενώ είσαι στην δουλειά

«Cyberloafing»: Γιατί είναι καλό να… χαζεύεις στο ίντερνετ, ενώ είσαι στην δουλειά

Αν είσαι από αυτούς που… χαζεύουν στο ίντερνετ ενώ είναι στην δουλειά, μάλλον θα νιώσεις μια δικαίωση τώρα. Νέα έρευνα εδειξε ότι, κατά μέσο όρο, ένας εργαζόμενος χρησιμοποιεί περίπου το 10% του χρόνου του στη δουλειά σερφάροντας στο ίντερνετ, κάνοντας διαδικτυακά ψώνια και στέλνοντας mails στους φίλους του, κάτι που στοιχίζει περίπου 85 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο στους εργοδότες. Ωστόσο, όλο αυτό το σκηνικό έχει και την θετική του πλευρά.

Το σερφάρισμα στο ίντερνετ ενώ ώρα εργασίας λέγεται «cyberloafing». Το cyberloafing, λοιπόν, φαίνεται ότι βοηθά τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσουν το έντονο άγχος της δουλειάς.

Επίσης, συχνά το γεγονός ότι ένας υπάλληλος «χαζεύει» στο ίντερνετ μπορεί να είναι αντίδραση στη βαρεμάρα αλλά και σε ασαφείς οδηγίες των ανωτέρων του.

Σε έρευνα που μέτρησε την ικανοποίηση των εργαζομένων από τη δουλειά τους, τα συμπεράσματα έδειξαν ότι αυτοί που κακοπερνούν θέλουν να αλλάξουν δουλειά. Το ενδιαφέρον όμως ήταν το εξής: ότι αυτήν την επιθυμία καταπραΰνει το cyberloafing. Εν ολίγοις, αυτοί που σερφάρουν στο ίντερνετ στη δουλειά τους, ακόμα και αν αυτή τους πιέζει, είναι λιγότερο πιθανό να θέλουν να παραιτηθούν.

Και το γεγονός ότι τα συχνά διαλείμματα μέσα στην ημέρα αυξάνουν την παραγωγικότητα, όπως έχει αποδειχθεί, οδηγεί και στο συμπέρασμα ότι ένα διάλειμμα με cyberloafing μπορεί τελικά να αυξήσει την απόδοση στη δουλειά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + one =