αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΟι 10 χώρες που δίνουν τους υψηλότερους μισθούς για μηχανικούς και επιστήμονες υγείας

Οι 10 χώρες που δίνουν τους υψηλότερους μισθούς για μηχανικούς και επιστήμονες υγείας

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αυξημένη ζήτηση σε επιστήμονες σε κλάδους όπως η μηχανική και οι επιστήμες υγείας. Αυτοί καλούνται να καιτοτομήσουν στους τεχνολογικούς κλάδους διευκολύνοντας την καθημερινότητά μας ή να δημιουργήσουν φάρμακα και εμβόλια σώζοντας πολλές ανθρώπινες ζωές.

Αν λοιπόν έχεις τελειώσει μία σχετική σχολή και σκέφτεσαι να φύγεις στο εξωτερικό, τότε ίσως θα έπρεπε να προσθέσεις στη λίστα με τις χώρες αναζήτησης εργασίας τις παρακάτω. Φυσικά, η τελική επιλογή θα γίνει βάσει πιο περίπλοκων παραγόντων, αλλά ο οικονομικός παράγοντας είναι αρκετά σημαντικός εξαρχής.

Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με τις χώρες που προσφέρουν τους υφηλότερους μισθούς σε αποφοίτους επιστημών STEM. Οι μισθοί έχουν βασιστεί στον τρόπο υπολογισμού της PayScale, της εταιρείας που ειδικεύεται στην έρευνα και τη σύγκριση των μισθών.

1. Ελβετία

Μέσος μισθός: 95,028$, (92,821Fr)

Εκτός από τις εξαιρετικές σοκολάτες και τα φημισμένα ρολόγια, η Ελβετία φημίζεται για τους καλούς μισθούς που προσφέρει σε επιστήμονες και όχι μόνο. Η Ελβετία έχει παρόμοια κουλτούρα και τρόπο ζωής με τις γειτονικές χώρες Γερμανία και Αυστρία, οι οποίες έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση σε επαγγέλματα όπως αυτό του γιατρού. Παρόλα αυτά η Ελβετία απ’ ότι φαίνεται πληρώνει καλύτερα τόσο από αυτές τις χώρες όσο και από τις υπόλοιπες. Έχε υπόψιν  ότι στην Ελβετία υπάρχουν τέσσερις επίσημες γλώσσες (γερμανική, γαλλική, ιταλική, ρομανσική), αλλά είναι διαδεδομένα και τα αγγλικά.

2. Η.Π.Α.

Μέσος μισθός: 79,229$

Οι Η.Π.Α. υπήρξαν ανέκαθεν πόλος έλξης επιστημόνων και γενικότερα κάθε είδους επαγγελματία που ήθελε να κάνει μία νέα αρχή. Δίνεται αρκετά μεγάλη ελευθερία και ανεξαρτησία στον επιστήμονα προκειμένου να εργαστεί, να ανακαλύψει και τελικά να παράξει, αλλά μάλλον ο καταλυτικός παράγοντας είναι τα χρήματα. Φυσικά, βγάζει απολύτως νόημα το πόση σημασία δίνεται στη συγκεκριμένη χώρα σε αυτά τα επαγγέλματα, αν σκεφτεί κανείς πόσο ευρέως διαδεδομένα είναι τα τεχνολογικά αγαθά και οι υπηρεσίες.

3. Δανία

Μέσος μισθός: 70,989$ (492,000 Kr)

Το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης θεωρείται ένα από τα καλύτερα πανεπιστημιακά Ιδρύματα παγκοσμίως για σπουδές και έρευνα πάνω σε θετικές επιστήμες. Ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου και της Ευρώπης δε θα μπορούσε να βρίσκεται σε μία χώρα που δε στηρίζει επαγγελματικά τους φοιτητές και μετέπειτα αποφοίτους.

Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η Δανία θεωρείται ως ένα μέρος που εκτός από εξαιρετικές επαγγελματικές ευκαιρίες προσφέρει καιπολύ καλή ποιότητα ζωής έχοντας μάλιστα κερδίσει τον τίτλος της «χώρας με τους πιο χαρούμενους πολίτες».

4. Ισραήλ

Μέσος μισθός: 68,574$

Το Ισραήλ εκτός από μία παγκόσμια οικονομική δύναμη αποτελεί και μία χώρα που συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο σε πολλά επιστημονικά πεδία όπως η τεχνολογία και ό,τι σχετίζεται με καταναλωτικά αγαθά. Παρόλα αυτά το Ισραήλ αντιμετωπίζει το μεγάλο πρόβλημα του brain drain λόγω άλλων υφιστάμενων καταστάσεων. Από 1995 ως το 2005 ο πληθυσμός του Ισραήλ συρρικνώθηκε κατά 24%. Έπειτα, η χώρα άρχισε να αναζητάει πιο έντονα εργαζόμενους και πλέον πληρώνει πολύ καλά ανεξαρτήτως ειδικότητας. Επομένως, δεν έχει σχέση που ειδικεύεσαι, αρκεί να είσαι καλός σε αυτό που κάνεις. Τότε το Ισραήλ σε θέλει!

5. Σαουδική Αραβία

Μέσος μισθός: 66,654 $ (249,951 SR)

Αν και η Σαουδική Αραβία αποτελεί μία ιδιάζουσα περίπτωση, ειδικά για τις γυναίκες, αποτελεί μία από τις κορυφαίες χώρες – παραγωγούς ενέργειας. Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία επενδύει πολύ στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη βελτίωσή τους. Ιδιαίτερη βάση δίνεται μάλιστα στον κλάδο της Χημείας, αφού τα 2/3 των ερευνητικών πορισμάτων έχουν σχέση με τη Χημεία.

Τη δεκάδα των χωρών συμπληρώνουν οι εξής:

-Βέλγιο

-Γερμανία

-Νορβηγία

-Αυστραλία

-Ιαπωνία

Πηγή: Neolaia.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 3 =